Japanilaissaaret viehättävät kissaturismilla - enemmän kissoja kuin ihmisiä!

06.03.2015 21:00 - Anna Hopi

Japanissa kissaihminen löytää henkilökohtaisen taivaansa. Aoshiman ja Tashirojiman saaret sopii erityisen hyvin matkakohteeksi ihmiselle, joka ei saa kehräävistä otuksista tarpeekseen.

Aoshima:

Saarella elää noin 120 villikissaa. Heidän lisäkseen paikalla on kourallinen ihmisiä. Kissat tuotiin saarelle alun perin tappamaan kalastajien veneissä majailevia hiiriä. Saaren ihmiskato johtuu siitä, että paikalliset siirtyivät töihin manner-Japanille toisen maailmansodan jälkeen. Kissapopulaatio jäi paikan päälle ja on lisääntynyt valtavasti.

Aoshima sijaitsee 30 minuutin mittaisen laivamatkan päässä Ehimen rannikolta. Vuonna 1945 saarella asui 900 ihmistä, nykyään vain 15. Saarella ei ole ravintoloita, kauppoja tai kioskeja, mutta kissafanit eivät ole valittaneet. Paikka vetää kissojen rakastajia puoleensa. Katso saaresta ja kissoista kuvia Daily Mail -sivustolta täältä.

Tashirojima:

Pieni sadan ihmisen kalastajayhteisö jää nimitäin täysin paikallisen kissapopulaation varjoon. Saari on saanut lempinimen "Kissataivas". Fubirai-niminen valokuvaaja taltioi muutama vuosi sitten saaren mirriystävällistä elämää otoksiinsa. Niitä voit katsella Daily Mail -sivustolta täältä.

Kissat tuotiin alun alkaen Tashirojiman saarelle, jotta ne pitäisivät hiiret loitolla silkkitoukkafarmeilta. Kun tämä teollisuudenala loppui saarella, ihmisetkin muuttivat muualle. Kissat alkoivat lisääntyä räjähdysmäisesti. Paikalliset pitävät eläimistä huolta, koska uskovat kissan huolehtimisen lisäävän elämään hyvää onnea ja runsautta.

Saari on herättänyt huomiota turistikohteena - ihmiset tulevat paikalle kissojen takia. Saarelle ei saa päästää koiria ja siihen syy on ilmeinen. Nehän eivät tule yleensä toimeen mirrien kanssa liian hyvin.

Lähde: Daily Mail.

 

Eräs kissa näyttää aina yllättyneeltä, koska sen turkin väri tekee tepposet. Katso täältä.

Kilpailut

Uusimmat