Kuva: Fotolia

Lomat vaarassa! New York saattaa kieltää Airbnb-asuntojen vuokraamisen

22.06.2016 14:15 - Pauliina Jokinen

New York saattaa kieltää Airbnb-käyttäjiä mainostamasta lyhytaikaisia vuokra-asuntoja.

Oletko suuntaamassa lomallasi New Yorkiin tai harkitsitko asunnon vuokraamista Airbnb:n kautta? New Yorkin hintatasoilla hotellissa majoittuminen saattaa olla kalliskin tikki ja Airbnb-asuntojen suosio onkin kaupungissa ollut suurta.

Nyt iloon saattaa kuitenkin olla tulossa muutos, mikäli New Yorkin osavaltio tekee lyhytaikaisten asuntojen vuokraamisen mainostamisen laittomaksi. Asiasta päätetään tulevana perjantaina ja lopullisen päätöksen tekee pormestari Andrew Cuomo.

Mikäli uusi laki astuu voimaan, kieltää se alle 30 päiväksi vuokrattavien asuntojen mainostamisen netissä. Osavaltio on jo nyt kieltänyt vuokraamasta sellaisia asuntoja, joissa omistaja ei ole itse paikan päällä. Asuntojen mainostamista ei kuitenkaan ole aiemmin kielletty.

Lailla yritetään estää ammattimainen vuokraaminen. Viranomaiset haluavat estää yrityksiä ostamasta asuntoja ja muuttamasta niitä Airbnb-hotelleiksi.

Naapurit tuntemattomia

Asuntojen hintojen ja vuokrien hintojen pelätään nousevan entistäkin korkeammiksi, jos turistit vuokraavat asuntoja lomakäyttöön.

- Jokaisen pitäisi tuntea naapurinsa. Kun ihmiset vuokraavat asuntojaan Airbnb:ssä, saat naapuriksesi tuntemattomia. Jokaisena yönä viereisessä asunnossa saattaa nukkua tuntemattomia ja yhteisöllisyys kärsii. Se voi olla myös vaarallista, osavaltion edustaja Linda Rosenthal muistuttaa.

Lakia rikkovia sakotettaisiin ensimmäisellä kerralla 1000 dollarilla eli noin 884 eurolla. Seuraavilla kerroilla sakko kohoaisi 7500 dollariin eli 6637 euroon.

Laki on saanut myös vastustusta. Vastustajien mukaan laki vaikeuttaisi monien asunnonomistajien taloustilannetta, sillä he eivät jatkossa saada lisätuloja asunnon vuokraamisella.

- Monet muutkin maat ovat onnistuneet luomaan säätelyn, jolla asuntojen jakaminen on mahdollista, Airbnb:n edustaja Josh Meltzer kuvailee.

New York on yksi Airbnb:n tuottoisimmista kaupungeista. Yritys maksaa osavaltiolle vuosittain noin 60 miljoonaa dollaria veroja.

Lue myös: Berliini kielsi asuntojen vuokraamisen Airbnb:ssä - vaikuttaako sinun kesälomasuunnitelmiisi?

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat