Kuva: Fotolia

Kauniit kädet eivät vaadi ihmeitä - muista käsienhoidon ABC

01.10.2016 15:15 - Karoliina Kotala

Ilmojen viiletessä moni suomalainen kärsii kuivista käsistä. Usein käsien ihon hoito unohtuu, vaikka kauniit kädet eivät edes vaadi suurta vaivannäköä.

Harva nainen muistaa hoitaa käsiensä ihoa tarpeeksi, vaikka käsien ihoa tulisi hoitaa aivan yhtä hellästi ja ahkerasti kuin kasvojenkin ihoa. Ihonhoitobaarista tuttu kauneusasiantuntija Henna Heikkinen kiteyttää käsien ihon hoidon kolmeen tärkeimpään: kuorintaan, kosteutukseen ja päivänvalonsuojan käyttämiseen. 

- Aivan kuten kasvojenkin iho, kädetkin kaipaavat säännöllistä kuorintaa ja kosteutusta. Lisäksi aurinkosuoja olisi hyvä muistaa, Heikkinen summaa. 

Kuorinnan suhteen käsille kannattaa valita sama kuorinta, jota käyttää kasvojen iholle. Vartalolle käytettävä kuorinta voi olla liian rakeinen ja kuoriva käsille. Tuotteesta riippuen käsien iho kannattaa kuoria 1-3 kertaa viikossa. Myös kasvoille tarkoitetut naamiot ovat omiaan käsille. 

- Talvea kohti mentäessä on myös tärkeä muistaa hyvät ja suojaavat hanskat, etenkin jos kärsit käsien kuivuudesta ja herkkyydestä, Heikkinen opastaa. 

Jos kätesi ovat erityisen kuivat, voit myös voidella ne illalla Shea-voiteella hieroen kunnolla rasvan käsiisi ja laittaa päälle puuvillahanskat, jotta voide saa rauhassa vaikuttaa. Älä pese aamulla käsiä.

Lue myös: Kotitekoisella käsikuorinnalla saat pehmeät kädet

Kilpailut

Uusimmat