Kuva: Fotolia

Punaiset huulet ovat superseksikkäät - näin saat värin pysymään ja näyttämään upealta

11.12.2016 12:15 - Karoliina Kotala

Kirkkaan puneiset huulet ovat naisellinen ja aina tyylikäs valinta meikkiin. Punaisten huulten kanssa kannattaa kuitenkin muistaa muutama muistisääntö, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

Ihonhoitobaarista tuttu kauneusasiantuntija Henna Heikkinen listasi ammattilaisten vinkit, joilla klassisen punaisen huulipunan saa sointumaan kauniisti muun meikin kanssa sekä pysymään kauniina koko päivän. 

Kosteuta huulet 

- Huulet kannattaa hoitaa ja kosteuttaa hyvin. Kuivat ja huonokuntoiste huulet eivät koskaan näytä hyvältä huulipunan kanssa, Heikkinen kertoo. 

Muu meikki 

- Punaisen huulipunan on tarkoitus korostaa huulia, joten älä tee liian vahvaa pohjaa tai valitse liian voimakkaita luomivärejä tai poskipunaa. Muu meikki saakin olla utuisen pehmeä ja silmämeikki melko neutraali. Silmiin voi laittaa vaikkapa vain ripsiväriä ja rajausta, antaa huulien olla pääosassa, Heikkinen summaa. 

Kirkkaan punaisen huulipunan kanssa sopivat hyvin ruskeat ja harmaat sävyt luomille, mutta laita niitä vain hyvin kevyesti. Heikkisen mukaan poskilla toimivat haaleat pinkit, haaleat punaiset ja myös haaleat ruskean sävyt. Jos huupunan sävy on oranssiin taittava, niin poskipunan sävyn kannattaa olla myös samansävyinen lämmin. 

Korosta huulia 

Laita vaaleaa korostusväriä huulten ympärille kevyesti, ennen kaikkea ylähuulen ylle. 

Matta vai voidemainen? 

- Mattapunat pysyvät paremmin huulissa kuin voidemaiset ja jos käytät voidemaista, kannattaa alle laittaa huulipunaprimer, jotka ovat todella tehokkaita, Heikkinen kertoo. 

Jos huulipuna tuntuu liian vahvalta, voit myös käyttää sävyttäviä huulirasvoja. Ja huulipunan sijasta pysyvät ja näyttävät huulet saa myös rajauskynällä, jolla voi värittää koko huulet. 

- Huulipunalla on uskomaton voima, se piristää ilmettä koko kasvoilla, Heikkinen kertoo ja kannustaa jokaista naista ainakin kokeilemaan värikästä huulipunaa. 

Lue myös: 3 ammattimeikkaajan salaisuutta – kokeile ja ylläty

Kilpailut

Uusimmat