Kuva: Fotolia

Tutkimus selvitti, millä meikkiniksillä silmät saa näyttämään suuremmalta - toimii todistetusti!

11.06.2017 19:15 - Karoliina Kotala

Jokainen nainen tietää, että meikillä voi olla olemukseen melkoinen vaikutus. Nyt tietyn meikkitavan on tieteellisesti todistettu suurentavan silmiä.

Jo pienelläkin ehostuksella ilmettä voi kirkastaa ja raikastaa nopeasti. On myös olemassa lukuisia meikkiniksejä sille, kuinka esimerkiksi poskia saa kapeammaksi oikealla varjostuksella tai ilmettä kirkkaammaksi oikealla luomivärillä.

Nyt tutkijat ovat saaneet tieteellistä näyttöä sille, että rajauksen ja ripsivärin yhdistelmällä silmät saa näyttämään kuusi prosenttia suuremmilta.

(kuva: Fotolia)

Alla meikkitaiteilija Suzy Gersteinin ohjeet askel askeleelta suurempien silmien meikkaamiseen:

1. Kirkkaat silmät saavat silmät näyttämään avoimemmilta, joten levitä vaaleaa, aavistuksen persikansävyistä luomiväriä koko liikkuvalle luomelle, luomivakoon asti.

2. Levitä ruusukullan sävyistä luomiväriä silmän luomivakoon. Se syventää luomivakoa ja saa silmän näyttämään suuremmalta.

3. Valitse pidentävä ripsiväri ja levitä huolellisesti yksi kerros. Anna kuivua rauhassa ja levitä vielä uusi kerros. Keskity toisella kerralla erityisesti ripsien ulkonurkkiin, siten syntyy vaikutus, että silmät ovat korkeammalla ja enemmän erillään.

4. Valitse geelimäinen rajaus, joka on sävyltään lähellä ripsiesi sävyä; ruskea sävy vaaleille ripsille ja musta tummille ripsille. Piirrä superohut rajaus yläluomelle. Rajaus saa olla kissamainen eli jatkua nousten hiukan yli silmän ulkonurkan. Älä käytä rajauskynää tai luomiväriä alaluomelle, se vain pienentää silmiä.

(kuva: Fotolia)

Lue myös: Unohda kiiltävä ja punoittava naama: Näillä ohjeilla saat kauniin meikin, joka taatusti pysyy

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat