Kuva: Fotolia

Huomio kuivashampoon käyttäjä - tiesitkö että päänahka tulisi kuoria säännöllisesti?

08.08.2017 12:15 - Emmi Moilanen

Ajan myötä kuivashampoo voi kertyä päänahkaan ja saada hiuksesi näyttämään elottomilta.

Vaikka kuivashampoo poistaa hiusten öljyisyyttä tehokkaasti, se on silti varsinaisen shampoon sijaan muotoilutuote. Muotoilutuotteilla on ajan myötä taipumusta kerääntyä päänahkaan, jolloin olisikin erityisen tärkeää muistaa huolehtia päänahan huolellisesta puhdistuksesta säännöllisesti.

PureWow-sivusto kirjoittaa, että kuivashampoon liialliset jäämät hiuksissa voivat ensin saada hiuksesi näyttämään latteilta, ja ajan kuluessa myös elottomilta sekä hilseileviltä.

Kuivashampoo on kuitenkin kiireisen aamun pelastaja ja kätevä tuote hiusten muotoiluun sekä rasvaisuuden poistamiseen. Tuotetta voi käyttää huoletta jatkossakin, kunhan muistaa vain huolehtia päänahan säännöllisestä kuorinnasta.

Toimi näin:

PureWow:n artikkelissa ohjeistetaan ensin tarkistamaan, että käyttämäsi shampoo tai muu hoitotuote sisältää joko kemikaalisesti kuorivia ainesosia (kuten esimerkiksi salisyylihappoa) tai pieniä kiteitä, jotka edesauttavat ihon kuorintaa.

Seuraavaksi kastele hiuksesi huolellisesti, jonka jälkeen voit lisätä shampoon tai muun hoitotuotteen kutreillesi. Levitä aine huolellisesti ja hiero päänahkaa muutaman minuutin ajan, jotta aine pääsee vaikuttamaan myös hiusjuuriin saakka.

Lopuksi huuhtele hiukset huolellisesti vedellä. Hoidon voi toistaa esimerkiksi viikon välein.

Lue myös: Yleisimmät hiusmokat, jotka saavat hiukset näyttämään ankeilta

Lue myös: Kauniin kiiltävät hiukset syntyvät yllättävällä kotiniksillä - kokeile

Lähde: PureWow

Kilpailut

Uusimmat