Kuva: Shutterstock

Suomalaisstylisti paljastaa kesän yllättävän aurinkolasitrendin - Sanni on edelläkävijä!

10.05.2018 12:15 - Henna Koste

Urheiluaurinkolasit taipuvat nyt pyörälenkeiltä deiteille.

Nyt viimeistään on korkea aika kaivaa aurinkolasit esiin. Vuosia villinnyt pilottimalli saa nyt haastajan. Synsamin johtava tyylin ja silmälasimuodin asiantuntija Tuulia Alanen-Brandt kertoo, että aurinkolasimuodissa näkyy nyt vahvasti sporttisuus. Urheiluaurinkolasit puetaan nyt muuallekin kuin liikuntarientoihin. 

- Ne antavat kivaa kontrastia klassiseen asuun. Pleksimäiset sporttilasit näkyvät jo kansainvälisesti katukuvassa, mutta Suomeen trendi ei ole vielä täysin rantautunut, asiantuntija toteaa.

Hän huomauttaa, että myös suomalaisilla artisteilla on voinut bongata trendilaseja. Esimerkeiksi hän nostaa Sannin ja Chisun.

- Suomessa pimeä aika kestää pitkään, joten katukuvasta tätä trendiä on ollut vielä vaikea aistia. Koska aurinkolasikausi jää lyhyeksi, tulevat trenditkin vähän jäljessä, Alanen-Brandt perustelee.

Asiantuntija neuvoo kokeilemaan aurinkolaseissa ennakkoluulottomasti erilaisia malleja. 

- Esimerkiksi pilottimalli on iso hitti aurinkolasipuolella, mutta silmälasina se saattaa tuntua monista liian rohkealta, muotiguru painottaa.

Hän muistuttaa, että silmälasienkin käyttäjille löytyy paljon vaihtoehtoja aurinkolasipuolelta.

- Linssivalmistajilla on hirveästi voimakkuuksilla varusteltuja ratkaisuja. Sporttilasien ei tarvitse olla vain muotiasuste. Kukaan ei tiedä, että siellä on vahvuutena -4. Se ei ole tänä päivänä mikään este, Alanen-Brandt  iloitsee.

Oakleyn lasit 169 e, Synsam. (kuva: Synsam)

Lue myös: Mistä Ray-Ban-aurinkolasien nimi tulee? Vastaus saattaa yllättää

Kilpailut

Uusimmat