Kuva: Shutterstock

Stylisti neuvoo: Tuunaa huonosti istuvasta vaatteesta sopiva helposti ja nopeasti

30.09.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Vyö, korkokengät ja kerrospukeutuminen voivat pelastaa usealta vaatekriisiltä.

Harva meistä on kuin samasta muotista valettu vaatekaupan mallinuken kanssa. Tästä syystä vaatteet voivat näyttää hyvin erilaisilta oman kropan yllä. Esimerkiksi paita saattaa roikkua ikävän näköisesti vyötäröltä tai yläosasta sopivien housujen lahkeet voivat laahata maata.

Insider-sivusto kysyi stylisti Caroline Vazzanalta nopeat niksit huonosti istuvan vaatteen korjaamiseen. Pääset lukemaan stylistin antamat vinkit alta.

1. Hyödynnä kerrospukeutumista

Jos esimerkiksi paidan helma jää ylläsi liian lyhyeksi, kerrospukeutumista hyödyntämällä saat vaatteen näyttämään juuri oikean kokoiselta. Anna siis t-paidan pilkottaa helman alta.

2. Ota vyöt osaksi asukokonaisuuksiasi

Vyö on helppo ja nopea ratkaisu tuunata liian suurista housuista tai yläosasta napakasti istuva vaatekappale. Jos sinusta tuntuu, että suuri neulepaita piilottaa muotosi kokonaan, sido ohut vyö korostamaan vyötäröäsi.

3. Jos vyö ei ole saatavilla, laita paidanhelma housuihin

Jos ongelmasi on vyötäröltä liian suureksi jäävät housut eikä vyötä ole saatavilla, Vazzana ohjeistaa työntämään paidanhelman housujen sisään. Tämä viimeistelee asukokonaisuutesi siistin näköiseksi ja saa pysymään myös löysät housut paremmin ylhäällä.

4. Suuntaa räätälin luo

Jos olet löytänyt upean vaatekappaleen, joka ei kuitenkaan pue vartaloasi parhaimmalla mahdollisella tavalla, Vazzana neuvoo kääntymään räätälin palvelujen puoleen.

- Vartalotyyppejä on erilaisia, joten valitse taitava ompelija, joka osaa muokata vaatteen istuvaksi juuri sinun yllesi. On uskomatonta, kuinka jo pienellä muokkauksella saa suuren muodonmuutoksen vaatteen ulkonäköön.

5. Ota korkokengät käyttöön

Korkokengät ovat nopea kotikonsti siinä tilanteessa, kun housunlahkeet ovat liian pitkät eikä aikaa ole lyhentämiseen.

6. Tee ostoksia lastenosastolla

Jos vaatteet istuvat päällesi huonosti siitä syystä, että olet pienikokoinen, Vazzana vinkkaa suuntaamaan rohkeasti lastenvaateosastolle.

- Jos olet pientä kokoa, paras vaihtoehtosi saattaa olla lastenvaatteet.

Stylisti huomauttaa myös, että lastenvaatteet ovat usein aikuisten mallistoja edullisempia.

Lue myös: 5 ihanaa ponnarityyliä, jotka eivät jää huomaamatta

Lue myös: 4 tyylisääntöä, jotka saa heittää romukoppaan - katso inspiroivat esimerkit

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat