Kuva: Shutterstock

Tavoitteena pitkät ja tuuheat hiukset? 3 asiaa, joita välttää ruokavaliossa

17.03.2019 20:15 - Emmi Moilanen

Ravitsemusterapeutin mukaan esimerkiksi runsas alkoholin nauttiminen tekee hallaa kutrien kunnolle.

Uutisoimme aiemmin harmaiden, eli niin kutsuttujen mummohiusten tekevän paluun muotiin tänä keväänä. Voit lukea jutun tästä.

Jos väreillä leikittely ei kuitenkaan houkuttele, vaan haaveilet ennemminkin pitkistä ja paksuista kutreista räväkän värin sijaan, ota haltuun Pure Wow -sivuston haastatteleman ravitsemusterapeutin neuvot.

Frida Harju-Westman listasi julkaisulle ne ruoka-aineet, joita tulisi välttää suurina määrinä ruokavaliossa silloin, kun hiusten kasvatusprosessi on meneillään.

Sokeri

Runsas sokerin määrä hidastaa proteiinin imeytymistä kehoon. Proteiinit ovat yksi tärkeimmistä hiusten rakennusaineista ja sen saannista tulisikin pitää hyvää huolta myös hiustenkasvatusprosessin aikana.

Makrillit

Vaikka kalojen tiedetään sisältävän runsaasti hyviä rasvoja, maltti on valttia tässäkin asiassa. Harju-Westman muistuttaa, että mitä suurempi kala, sitä enemmän elohopeaa vonkaleet saattavat sisältää. Elohopea saattaa aiheuttaa hiustenlähtöä ja kutrien ohenemista.

Alkoholi

- Alkoholi kuivattaa kehoa, ja tällä puolestaan on vaikutuksensa myös hiusten kuntoon. Kuivuminen altistaa kutrit katkeilulle, Harju Westman muistuttaa.

Lue myös: Ikävuodet vaikuttavat hiusten kuntoon paljon - lue miten

Lue myös: Meikkiniksit, joiden avulla säästät aikaa ja rahaa - ota kokeiluun jo tänään

Lue myös: Manikyyri-ideat, jotka on helppo toteuttaa myös itse kotona - katso näyttävät mallit

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat