Kuva: Shutterstock

Jos sheivaat ihokarvoja kasvoista, kasvavatko ne paksumpina takaisin? Asiantuntija vastaa

31.08.2019 12:15 - Karoliina Kotala

Näkyvät ihokarvat kasvoissa ovat yleisiä myös naisilla, vaikkakin suurin osa toivoo pääsevänsä niistä eroon.

Erään tutkimuksen mukaan noin 40 prosentilla naisista on kasvoissaan näkyviä ihokarvoja, toisin sanoen ilmiö on hyvinkin yleinen. Silti suuri osa naisista suosii karvatonta, sileää ihoa ja ihokarvoista yritetään päästä eroon moninkin eri keinoin.

Moni nainen on kuullut teorian, jonka mukaa kasvojen ihokarvoja ei missään nimessä kannata ajaa pois partahöylällä eli sheivata, sillä ne kasvavat paksumpina ja tummempina takaisi. Mutta onko tosiaan näin? Ihoasiantuntija Debbie Thomas kertoo Women’s Health -lehdelle, että teoria ei pidä paikkaansa. Myös siihen paljonko karvaa on ja kuinka tummaa se on vaikuttaa Thomasin mukaan muun muassa hormonaaliset vaihtelut, kuten raskaus, murrosikä ja vaihdevuodet sekä stressi.

- Jos sheivaat kasvojesi ihoa jatkuvasti, ero on siinä, millaisia karvojen päät ovat. Kun ne sheivataan, niiden päät leikkautuvat tylpiksi, jolloin ne tuntuvat koskettaessa paksummilta ja terävämmiltä kuin jos ne kasvaisivat luonnollisina, Thomas selventää.

Ihokarvojen sheivaaminen kasvoista ei ole myöskään pitkäkestoisin ratkaisu, joten jos ihokarvat kasvoissa häiritsevät kannattaa kääntyä ihonhoidon ammattilaisen puoleen, joka voi kertoa pitkäkestoisimmista vaihtoehdoista. Esimerkiksi ihokarvojen poistaminen laserilla on suosittu vaihtoehto.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Ethän koskaan nypi nenäkarvojasi? Aiheuttaa vaaran

Kilpailut

Uusimmat