Kuva: AOP

Haaveissa hurmaavat kesähiukset? 4 seikkaa, jotka saavat sinut leikkaamaan ihanan polkkatukan

04.05.2023 16:15 - Sanni Seppä

Muun muassa Sanni ja Hailey Bieber ovat ihastuneet ihanaan polkkamalliin.

Moni haluaa kevään koittaessa laittaa hiustyylinsä uuteen uskoon. Kysymys kuuluukin: värjäys, kasvatus vai leikkaus? Jos hiustyylin valinta tuottaa ongelmia, kannattaa pitää mielessä, että vanha kunnon polkkatukka on aina trendikäs. Lyhyempi hiusmalli on myös toimiva tulevaa kesää varten, sillä lyhyt tukka ei hiosta tai heilu silmillä kesätuulessa yhtä paljon kuin pitkä tukka. Jos polkkamalli kutkuttelee, mutta olet vielä kahden vaiheilla, niin kiinnitä huomiota seuraaviin alla oleviin seikkoihin, jotka voivat auttaa sinua tekemään päätöksen:

1. Huonokuntoiset hiukset

Ovatko pitkät hiuksesi huonokuntoiset ja lättänät? Jos vastaus on kyllä, niin leikkaus lyhyempään malliin voisi toimia sinulla. Hiukset näyttävät terveemmiltä ja paksummilta, kun huonokuntoiset latvat saavat kunnolla kyytiä.

2. Hiukset aina kiinni

Jos pitkät hiukset alkavat kyllästyttää, saatat heittää ne aina vain huolettomalle ponnarille tai nutturalle. Jos tykkäisit kuitenkin pitää hiuksiasi enemmän auki, kannattaa miettiä, olisiko lyhyempi malli avainasemassa tähän ongelmaan? Polkkatukkaa on suhteellisen helppoa stailata: suora hius on ihanan rento polkkana ja kiharana lyhyt hius taas näyttää vaivattomasti lumoavan kuohkealta.

3. Välttelet hiustenpesua

Pitkien hiusten peseminen on lyhyttä mallia työläämpää ja myös hiustenhoitotuotteita kuluu enemmän. Jos haaveilet nopeasta hiustenpesusta ja kuivaamisesta, saattaa polkkatukka olla juuri sinua varten.

4. Ihailet jatkuvasti muiden polkkamalleja

Jos polkkatukkaiset ihmiset kääntävät katseesi jatkuvasti ja löydät itsesi selailemasta yhtenään Instagramista ja Pinterestistä lyhyitä hiusmalleja, niin lopeta haaveilu ja repäise! Hius on uusiutuva luonnonvara, joka kasvaa kyllä takaisin jos jossain vaiheessa haluatkin kasvattaa taas pitkät hiukset.

Voit hakea inspiraatiota upeista polkkamalleista alta. Ihanaa polkkatukkaa ovat rokanneet muun muassa Hailey Bieber, Sanni, Joalin ja Malla Malmivaara. Muista, että polkkatukankin pituutta voi säädellä omaan makuun osuvimmaksi: lyhintä mallia kaipaavat napsivat hiukset juuri korvien alapuolelle ja toiset taas suosivat olkapäille ylettyvää mallia. 

Lue myös: 10 erityisen tyylikästä asua Met-gaalasta - ja yksi illan asukuningatar

Lue myös: Zendaya sykähdytti punaisella matolla - Versacen vintagemekko oli kuin tähdelle tehty

Lue myös: Perinteisen nahkatakin rinnalle on noussut haastaja - kevään trenditakki ei olekaan musta

Kilpailut

Uusimmat