Kuva: Shutterstock

Näin löydät oman tyylisi - 5 vinkkiä, joiden avulla onnistut

02.12.2023 14:15 - Sanni Seppä

Oman tyylin rakentaminen voi tuntua haastavalta, mutta muutaman vinkin avulla sitä voi helpottaa huomattavasti.

Jokainen meistä on välillä hukassa oman tyylinsä kanssa. Jos oman tyylin löytäminen tuntuu haastavalta, kannattaa ottaa talteen Voice.fi:n vinkit tyylin rakentamiseen. Muutaman helpon vinkin avulla pääset helposti alkuun tyylisi suunnittelussa!

1. Trendejä tulee ja menee, mutta mitkä vaatekappaleet ihastuttavat sinua kuukaudesta tai jopa vuodesta toiseen? Panosta vaatteisiin, jotka puhuttelevat sinua aina vain uudelleen ja jätä trendien seuraaminen vähemmälle. 

2. Mieti, millaisissa vaatteissa sinulla on mukava olla? Epämukavuus ja -varmuus paistaa nopeasti läpi, joten ylleen ei kannata valita vaatteita, joissa olo tuntuu epävarmalta. Yksi voi tuntea olonsa mukavaksi ylisuurissa huppareissa, toinen taas ryhdikkäissä bleisereissä – pohdi, millaiset vaatteet luovat sinulle mukavan ja itsevarman fiiliksen!

3. Älä välitä siitä, mitä muut sinusta ajattelevat. On turhaa pohtia, mitä muut ovat mieltä vaatteistasi, sillä tärkeintä on sinun mielipiteesi ja fiiliksesi. Kaikki saavat pukeutua miten haluavat.

Parhaimmillaan pukeutuminen tuo rutkasti itsevarmuutta ja hyvää oloa. (kuva: Shutterstock)

4. Kokeile rohkeasti uutta, sillä vaatteita on turha jännittää. Jos haluaisit pukeutua esimerkiksi räväkämmin tai värikkäämmin, kokeile rohkeasti! Tämä ei tarkoita sitä, että sinun täytyisi heti ostaa uutta: voit lainata esimerkiksi kaveriltasi vaatetta, josta olet kiinnostunut ja katsoa, miten se mielestäsi istuu yllesi. Tämän jälkeen voit tehdä päätöksen siitä, olisiko vaatekaapissasi tilausta kyseiselle vaatteelle.

5. Mitkä värit miellyttävät sinua? Vaatekaapin sisältö kannattaa rakentaa sellaisten värien ympärille, joista nautit vuodesta toiseen. Mukana voi tietysti olla sinulle epätyypillisempiäkin värejä, mutta koko vaatevalikoimaa ei kannata rakentaa täysin sekalaisten värien ympärille. Näin myös vaatteiden yhdistäminen helpottuu.

Extravinkki:

Erilaiset second hand -liikkeet ovat pullollaan aarteita ja kirppiksiltä löytyy usein aivan yhtä hyvä valikoima vaatteita kuin kaupoistakin. Kirpputoreilta on mahdollista myös tehdä persoonallisempia löytöjä kuin kaupoista.

Lue myös: Mielipiteitä jakava päähine on jälleen täällä - vuodesta toiseen muotiväen suosikki

Lue myös: "Nallekarhublondi" on talven trendikkäin hiusväri - katso esimerkkikuvat

Lue myös: Muotiväki rakastui mielipiteitä jakavaan sukkahousuväriin: 'Kauniimmat kuin mustat'

Kilpailut

Uusimmat