Kuva: Shutterstock

Talvipukeutumisen ei tarvitse olla tylsää - kurkkaa lämmittävät tyylivinkit

03.12.2023 16:15 - Reija Saarinen

Talvipakkasella voi olla myös tyylikkäästi suojassa kylmyydeltä.

Joulukuu on täällä ja samalla pakkaslukemat mittarissa kasvavat. Siksi viimeistään nyt on aika kaivaa kaapeista kaikki tarvittavat talvivaatteet, jottei kylmä pääse yllättämään.

Monille talvipukeutuminen on epämieluisaa siksi, että joistakin tyylijutuista joutuu ehkä tinkimään lämpimänä pysyäkseen. On kuitenkin hyvä muistaa, että myös talvipakkasessa voi olla tyylikäs, sillä esimerkiksi toppahousuista löytyy nykyään hyvinkin trendikkäitä vaihtoehtoja. 

Jos siis kaipaat vinkkejä talvikauden tyyleihin, kurkista muutama hyväksi havaittu neuvo alta. 

1. Panosta laadukkaisiin alusasuihin. Suosi merinovillaa, joka sekä lämmittää että poistaa iholta kosteutta. Näin pysyt lämpimänä paremmin. Merinovillaa on saatavilla niin aluspaidoissa kuin sukkahousuissakin, joten tyylistä ei tarvitse tinkiä talvellakaan.

2. Suosi kerrospukeutumista. Laadukkaista materiaaleista koostettu kerrospukeutuminen pitää lämpimänä kovemmallakin pakkasella. Parasta kerrospukeutumisessa on se, että sisätiloihin siirryttäessä voit poistaa kerroksia, joten kuumuus ei pääse iskelmään.

3. Hanki itsellesi tyylikkäät toppahousut, jotka voit sujauttaa päälle pakkaskelillä esimerkiksi töihin lähtiessäsi. Alle voi laittaa hyvin vaikka hameen, sillä töissä lämmittävät toppahousut riisutaan kuitenkin pois. 

4. Panosta siihen, että pääsi on piilossa viimalta, sillä pään kautta menetetään suuri määrä lämpöä. Sujauta siis korvia suojaamaan laadukas ja lämmin pipo. Jos pelkäät, että pipo latistaa kampauksen, voit katsoa vinkit ongelman ratkaisemiseen täältä

5. Hanki pitkä toppatakki, joka peittää suuren osan kehostasi. Laadukas ja lämmin takki pitää sinut paremmin turvassa pakkaselta kuin lyhyt. 

6. Kaiva kaapista esiin lämpimimmät talvikenkäsi, vaikka sitten ne toppakengät. Kun varpaat ovat lämpimässä, ei kylmyys tunnu niin tukalalta. Töihin kannattaa talvikaudella hankkia toiset kengät, jotka voi vaihtaa jalkaan työpaikalle saapuessaan. Näin jalat eivät hikoile toppakengissä koko päivää. 

7. Yksi hyvä vaihtoehto on hankkia itselleen pipon ja kaulurin yhdistävä balaclava. Ohjeita omatekemiin balaclavoihin löytyy netistä runsaasti. Tämän asusteen salaisuus piilee siinä, että saat hetkessä muutettua pipon kasvojakin suojaavaksi "kypärähupuksi". 

8. Sujauta jalkaan villasukat. Villasukkiakin on markkinoilla joka lähtöön, joten jokainen löytää varmasti omiin mieltymyksiinsä sopivat jalanlämmittimet. Parasta on, että villasukatkin voi ottaa osaksi asua ja yhdistää ne esimerkiksi sävymaailmaltaan muuhun asuun.

9. Ja lopuksi, muista pitää myös kädet lämpiminä. Hanki paksut kintaat, joissa sormet eivät pääse palelemaan. Ja bonusvinkkinä suosittelemme hankkimaan hansikkaat, joiden kanssa onnistuu myös puhelimen näprääminen talvipakkasilla ilman, että sormet ovat aivan jäässä. 

Lue myös: Miksi teini ei käytä kunnollisia talvivaatteita? Psykologi antaa vastauksen ilmiöön Iltalehdessä

Kilpailut

Uusimmat