Agentsin ja Vesa Haajan uutuusalbumi ennakkosoitossa Iskelmässä

07.06.2011 09:29 - Ari Ojala

Agents & Vesa Haaja julkaisee uuden albumin 15.6. 'Go Go'-niminen levy on ennakkosoitossa Iskelmässä 12.6. saakka. Tarjoilemme maistiaisia levyltä arkisin 14.30, 19.30 ja 21.30.

Lisäksi viikonvaihteessa (11.-12.6.) Agentsin laulusolisti Vesa Haaja kertoo yhtyeen nykytilasta, albumin tekemisestä ja sen kappaleista.

 

Agents on nyt Agents & Vesa Haaja. Kitaristi Esa Pulliaisen johdolla Agents aloittaa jälleen alusta. Vertailukohdat ovat vertaansa vailla: Agents nousi huimaan suosioon 80-luvulla Rauli ”Badding” Somerjoen, 80-90 -luvuilla Topi Sorsakosken sekä 90- ja 2000 -luvuilla Jorma Kääriäisen kanssa. Ilmaiseksi tämä suosio ei koskaan tullut. Se on ollut tulosta koko yhtyeen sitkeästä työstä keikkarintamalla sekä orkesterin sielun, Esa Pulliaisen lahjakkuudesta ja tinkimättömästä tyylitajusta biisien, niiden sovitusten ja tulkinnan suhteen. Agents ei ole tekemisiään aikaisemminkaan juuri selitellyt ja sama pätee edelleen. Yhtyeen mottona pysyy Pulliaisen lanseeraama “antaa musiikin puhua puolestaan”.

Vesa Haaja (s. 1968) aloitti Agents-solistina elokuussa 2008 ja ensimmäinen albumi kokoonpanolta julkaistaan nyt, lähes kolme vuotta myöhemmin. Agentsille tyypilliseen tapaan yhtye on ”ajanut uuden solistin sisään” keikkailemalla. Vasta sitten oli studion ja levytysten vuoro. Haaja ja Pulliainen ovat tunteneet toisensa jo kaksi vuosikymmentä. Miehistä henkii molemminpuolinen kunnioitus. Vesa on pitkän linjan rock’n’roll –mies, joka on maineikkaan Whistle Bait –yhtyeensä kanssa kiertänyt kotimaan ja maailman estradeja jo vuodesta 1984 lähtien.

Haajan lisäksi Agentsin soundimaailmaa täydensi 2008 saksofonisti Juho Hurskainen, joka kuuluu Vesan tavoin Whistle Bait -yhtyeeseen. Juhon mukaantulo on lisännyt erityisesti Agentsin tulivoimaa ja laajentanut yhtyeen musiikillista ilmaisua.

 

Pitkäsoitto Go Go kaupoissa 15.6.

Ensimmäinen Agents & Vesa Haaja –albumi julkaistaan 15.6. Tuleva pitkäsoitto on edeltäjiään rokkaavampi, lähempänä sitä mitä Agents on keikoilla. Slaavilaista kaihoa ei kuitenkaan ole täysin unohdettu - senhän kuulee jo Kello käy -singlestäkin. Esan mukaan albumi muistuttaa sisällöltään ensimmäistä Topin kanssa tehtyä In Beat –levyä (1986). Mitä Pulliainen ei ehkä muista, on, että In Beat –levyn ennennäkemättömän suosion myötä Agents elvytti Suomen tanssilavakulttuurin ja nosti myös itsensä yhtyeenä ikonin asemaan. Siitä lähtien Agentsia on voinut verrata vain yhtyeen omiin tekemisiin. Ensimmäisen Agents & Vesa Haaja –albumin julkaisee Ratas Music.

Kilpailut

Uusimmat