'Jos Juice Leskisestä tulee koskaan mitään, minä syön hatullisen p****a.'

24.11.2011 09:15 - Antti Granlund

Juice Leskisen kuolemasta tulee tänään kuluneeksi viisi vuotta. Leskisen ystävä ja pitkäaikainen yhteistyökumppani Mika Sundqvist muistelee ensimmäistä tapaamistaan Leskisen kanssa huvittuneena.

Sundqvist näki Juice Leskisen ensimmäistä kertaa 70-luvulla, aikana, jolloin tämä ei vielä ollut noussut koko kansan tietoisuuteen.

- Meillä oli 70-luvulla tämä Alwari Tuohitorvi -bändi. Lehdessä oli ollut vähän kuvaa, kappaleet soivat radiossa ja televisiossakin oli oltu, eli pidimme jo itseämme jonain. Yhtenä iltana olimme Tampereen Yo-talolla kuuntelemassa bändiä, jolla oli outo nimi. Kuuntelimme yhtyeen soittoa ja tulimme siihen tulokseen, että syömme hatullisen paskaa, jos näistä jätkistä tulee koskaan mitään. Se yhtye oli Coitus Int, eli Juice, Mikko Alatalo ja Harri Rinne, Sundqvist naureskelee.

Sittemmin Sundqvist ja Leskinen aloittivat pitkään kestäneen yhteistyönsä. Sundqvistin MSL-Studiolla on äänitetty muun muassa Leskisen klassikkolevyt XV yö (Tauko III), Ajan henki, Boogieteorian alkeet peruskoulun ala-astetta varten, Pyromaani palaa rikospaikalle ja Yölento. Sundqvist on tehnyt yhteistyötä myös esimerkiksi Popedan, Eppu Normaalin, Yön ja Mikko Alatalon kanssa.

- Kyllä minä jälkeenpäin olen Mikolle ja Juicelle kertonut, että tällaiset olivat ajatukset, mutta se on anteeksi annettu. Ja se hatullinen on vielä syömättä!

Kilpailut

Uusimmat