Jippu: En pyri tasapainoiseen elämään

03.05.2012 09:57 - Sanna Wänskä

Jippu jos kuka tietää mitä muusikon taiteilijaelämä on. Hän ei ole koskaan tehnyt muita töitä.

Jipun uusi albumi Väärinpäin lentävät linnut julkaistiin viime viikolla. "Vihdoinkin", sanoo artisti itse. Hän on saanut työstään albumiaan rauhassa peräti neljä vuotta, ilman levy-yhtiön painostusta. Jipun ei ole myöskään tarvinut tehdä muita töitä tienatakseen leipänsä. Hän paljastaa olevansa säästeliäs. Rahat eivät mene merkkilaukkuihin ja juhlimiseen. Taiteilijaelämää viettävän muusikon päivät kuluvat Jipun omien sanojensa mukaan haahuillen. Alkuun tähän elämäntyyliin oli vaikea heittäytyä täysin rinnoin. 

- Mullahan meni pitkän aikaa hyväksyä, että mun työ on periaatteessa käyttäytyä kummallisesti, ajatella hassusti, nukkua missä vaan ja olla koko ajan vähän kuutamolla. Ja se on työtä, josta sä saat palkkaa, niin se on kaikkein oudointa. Koin syyllisyyttä siitä, että kun muut lähtivät kahdeksalta töihin ja pääsivät neljältä, niin mä siinä vaiheessa vasta vaan käänsin kylkeä, Jippu muistelee.

"Inhoaisin mua"

Jippu nousee ylös kahden aikaan iltapäivällä ja kirjoittaa kiivaimmin kymmenen ja neljän välillä yöllä. Tuska puristuu ulos kynttilän valossa ja suitsukkeiden tuoksussa. Kannattaako artistin edes lähteä tavoittelemaan tasapainoa, jos elämä rullaa hyvin näinkin? Jipun mielestä tasapaino on yliarvostettua, mutta se ärsyttää, että häntä pidetään rikkonaisuuden perikuvana.

- Jos mä en olisi mä, niin mä inhoaisin mua, joka koko ajan antaa näitä naurettavia rikkinäisyys haastattelujaan. Mutta voinhän mä alkaa minunakin inhoamaan minua, sekin on mahdollista. Mutta kun mun pitäisi nyt hyväksyä itseni sellaisena kuin mä olen. En pyri stabiiliin elämään ja mä just tajusin, että mä oon 26! Et kyllä mä 20 vuotta vedän ihan omiin verkkareihin. Mä annan mennä ja sitten rauha päälle, Jippu valottaa suunnitelmiaan.

Kuuntele Jipun haastattelu.

Kilpailut

Uusimmat