Juice Leskisen kappale halutaan virsikirjaan - onko sopivaa?

06.02.2013 11:15 - Eeva Rajala

Kolmea Juice Leskisen kappaletta ehdotetaan mukaan virsikirjan lisävihkon sivuille, kertoo Iltalehti. 

Teologian tohtori Petri Järveläinen kirjoittaa aiheesta Kirkko ja koti -lehden kolumnissaan. Hän kirjoittaa, että lisävihkoa valmistelevan työryhmän pitäisi kuunnella Leskisen tuotanto läpi, miettiä tämän kuuluisan sanoittajan sanoituksia ja valita yksi kappale virsikirjan lisävihkoon.

"Syksyn sävel, 15. yö, Musta aurinko. Sen verran on katajainen kansa ansainnut. Ja Juice...Arvoisa lisävihkotyöryhmä, älkää naattiko, laakaskaa, " Järveläinen kirjoittaa.

Miten virsikirjan lisävihkon työryhmä ottaa vaatimuksen vastaan? Iltalehden haastatteleman työryhmän sihteerin mukaan ehdotuksesta ei innostuta.

- Kun ajatellaan, että virsien sanoman pitäisi sopia kirkon yhteiseen jumalanpalveluselämään, ei näistä kolmesta kappaleesta mikään noudata tätä tavoitetta, kertoo sihteerinä työryhmässä ollut Timo Matti Haapiainen Iltalehden printtiversiossa.

Lue Järveläisen koko kolumni täältä! (Kuopion seurakunnat)

Juice Leskinen kuoli vuonna 2006, mutta jätti suomalaisille paljon ajateltavaa omien sanoitustensa ja kappaleidensa myötä. Mitä mieltä olet, toimisiko joku näistä virsikirjan lisävihkossa?

Lähteet: Kirkko ja Koti, Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat