Ressu ja Jussi paljastavat rakkaimmat laulunsa: "Se laulu on itkettänyt usein"

22.10.2013 13:49 -

Myös Ressun ja Jussin tuleva Syksyn sävel -kilpailukappale on omiaan herättämään yleisössä herkkiä tunteita.

Ressu ja Jussi ovat mukana ensi viikolla käytävässä Syksyn sävelessä. Jussi Rainiolla on kilpailusta aiempaa kokemusta, sillä hän osallistui Syksyn säveleen vuonna 1992 Neon 2 -kokoonpanossa. Nyt hänen parinaan on Ressu Redford.

- Ajattelin tuoda pojan kokeilemaan, miten Syksyn sävelet hoidetaan. Olen havainnut tämän hyväksi formaatiksi, täällä kannattaa käydä aina silloin tällöin käydä, Jussi vitsailee.

Miesten kilpailukappaleen nimi on Sydän särkyy.

- Se on yksinkertainen rakkauslaulu siitä, että kun tehdään virheitä ja pidetään asioita itsestäänselvyytenä, niin sydän särkyy. Parisuhteet ovat pirun vaikeita, Ressu tuumailee.

Ressu ja Jussi uskovat, että vaikeassa paikassa lauluista voi saada voimaa.

- Fanit ovat kertoneet, että meidän biisit lohduttavat. Se tuntuu vähän kliseiseltä, mutta musiikki kyllä voi olla terapiaa monelle, Ressu sanoo.

Parivaljakko paljasti myös, mitkä laulut nostavat heille itselleen eniten tunteita pintaan:

 

Ressu Redford:

- Paul McCartneyn soololevyltä löytyvä Waterfalls, sillä siinä on hieno stoori. Se laulu on itkettänyt minua usein, enkä aina edes tiedä, minkä takia.

 

Jussi Rainio:

- Pink Floydin Time saa minut hyvälle tuulelle. Ylipäätään 1970-luvun hard rockissa on paljon helmiä. Olen kuunnellut niitä herkässä iässä, ja laulut tuovat sen ajan mieleen.

Kilpailut

Uusimmat