Tuomas Holopainen opetti tytöille rättikässää: "Katselin, ettei kukaan karannut luokasta"

13.05.2014 13:25 - Anna Hopi

Nightwishin keulakuva Tuomas Holopainen on tällä hetkellä eräs menestyneimmistä suomalaisista musiikintekijöistä. Nuoruudessaan tähti on ehtinyt kokeilla myös koulunkäyntiavustajan töitä.

Hevimies pääsi tyttöjen käsityön makuun, kun sai avustajan työssään sijaistaa eri tunneilla. Mitä kaikesta jäi käteen Tuomas Holopaiselle?

- Kesätöissä olin Kiteen kirkon opas, ja lukion jälkeen olin koulunkäyntiavustajana pari vuotta. Siinä vaiheessa Nighwishilla oli jo keikkoja jonkin verran, mutta homma oli vielä niin alkutekijöissään, että jostain piti saada rahaa elämiseen. Olin Kiteen yläasteella ja lukiossa koulunkäyntiavustajana. Se oli mun ensimmäinen ja varmaan ainoa oikea duuni, missä olen koskaan ollut, muisteli Tuomas Holopainen.

Juontajaamme Satu Kotosta luonnollisesti kiinnosti haastattelutilanteessa, onko miehelle tullut niiltä ajoilta oppilaita vastaan.

- Kyllä, aina silloin tällöin tulee."Muistatko, kun opetit meille tyttöjen käsitöitä?" "No, tottakai!" Homma meni silleen, että kun joku opettaja oli sairaana tai ei päässyt paikalle, ne antoi mulle monisteet tai videon käteen. Muistan pitäneeni myös tyttöjen kässää pari tuntia.

"Rättikässän" makuun päässyt Holopainen tunnusti, ettei ole varsinaisesti mikään käsityöihme, mutta tätä ei sijaistamisessa edes vaadittu.

- Opettaja antoi mulle jonkun monisteen ja sanoi, että näytä tämä luokalle. Ne osaavat itse tehdä niitä ristipistotöitä. En ymmärtänyt siitä hommasta mitään, kunhan katselin, ettei kukaan karannut luokasta, nauroi muusikko.

Holopainen kertoi pitäneensä kovasti kyseisestä työstä. Nightwishin Wishmaster-levy otti kuitenkin niihin aikoihin tulta alleen ja keikkailu vei mukanaan. Loppu onkin historiaa.

Kilpailut

Uusimmat