Miksi suomalainen mies ei puhu, Juha Metsäperä?

01.09.2014 17:00 - Anna Hopi

Taikakuun ja Juha Metsäperän tuore Minä en puhu -single on julkaistu. Kappale käsittelee parisuhteen päättymistä miehisestä näkökulmasta. Suomalaiselle miehelle tyypillistä on puhumattomuus.

Minkä takia suomalainen mies ei puhu? Tämä kysymys on piinannut naisia kautta vuosikymmenten. Annoimme Juha Metsäperän vastata.

- Tähän ikään mennessä siihen on saanut henkilökohtaista näkökulmaa. Minä en puhu -kappale kuvaa ero-tilannetta, jossa perinteinen jääräpäinen rakastunut suomalainen mies on vähän dokannut ja mokannut. Hän haluaisi pyytää anteeksi, että kaveri jäisi siihen, mutta on jostain syystä kykenemätön avaamaan suutaan ja näyttämään tunteitaan, kertoi tähti Iskelmälle.

- Näinhän se monesti menee. Ei osata puhua, vaikka tarve olisi. Sitten itketään salaa tyynyyn. Olisihan siinä itselläkin jotain kosketuspintaa. Olen itsekin miettinyt, että miksei suomalainen mies puhu. Onko se joku suomalainen mentaliteetti, että ollaan niin miestä, ettei uskalleta näyttää tunteita?

- Jotenkin tunteiden näyttäminen ei oikein sovi perinteiseen suomalaiseen mieskuvaan, mutta kyllä itse osaan näyttää tunteitani. Suomalainen mies on stereotypian mukaan vähän jääräpäinen. Ei se mielellään puhu!

Katso Juha Metsäperän ja Taikakuun yhteinen Minä en puhu -single alta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat