Jonne Aaron löysi sisäisen sauvakävelijänsä: "Se on aika vaikeaa"

22.09.2014 09:45 - Anna Hopi

Laulaja Jonne Aaron on pakkaus täynnä maanläheistä karismaa ja musiikintekijän herkkyyttä. Mies on ehtinyt Risteyksessä-levyä valmistellessaan ajattelemaan myös sauvakävelemisen iloja.

Monelle ihmiselle 30 vuotta on eräänlainen etappi, jolloin viimeistään siirrytään nuoruuden villikkovuosista jonnekin aikuisuuden vastuisiin ja esimerkiksi sauvakävelemisen ihmeelliseen maailmaan. Jonne Aaron sai merkin vanhenemisestaan syntymäpäivälahjan muodossa.

- Sain mun yhdeltä tuttavalta sauvat, kun täytin 30 vuotta. Olen tykännyt juosta aina tuolla Kaupissa lenkkejä. Se on sellaista kausiluontoista, välillä iskee urheilukärpänen. Aina, kun olen juossut lenkin, olen miettinyt, että tuo on vanhusten hommaa. Otin ne sauvat kuitenkin mukaan sinne juoksemaan ja kokeilin niitä, kertoi Jonne Aaron.

- Mietin, että se on aika tehokasta ja näyttää siistiltä. Kokeilin kymmenen metriä ja vein sauvat takaisin autoon. Mietin, että vielä en luovuta. En anna periksi! Löysin sisäisen sauvakävelijän itsestäni. Olen tehnyt täällä Tampereella sellaisia nousuja ja laskuja harjuilla. Täällä on paljon harjuja. Kuvittelen ne sauvat käteen ja kävelin reippaasti.

Sen verran mies ehti sauvailua harrastaa, että kunnioitusta lajin ystäviä kohtaan löytyy.

- Kun kokeilin tätä sauvahommaa huomasin, että se on aika vaikeaa. Arvostan kyllä näitä nuorikkoja, jotka pinkoo sauvojen kanssa menemään pitkin metsiä.

 

Jonne Aaronin Risteyksessä-levy on kuulemma askel lähemmäs Negative-vuosia, vaikka mukana on edelleen rentoa poprock-meininkiä. Lue albumista lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat