Ilkka Vainio hehkuttaa Iskelmän synttäriristeilyä: "Koko laiva täynnä isoja siittiöitä!"

07.10.2014 08:25 - Anna Hopi

Tällä viikolla 9.-10.lokakuuta biletunnelma räjähtää kattoon Baltic Queen -aluksella. Iskelmän 14-vuotissynttäriristeilylle on koottu kotimaisen musiikkitaivaan vetävimmät artistit, jotka tanssittavat kansaa läpi laivamatkan.

Eräs mukanaolijoista on sananikkari ja laulaja Ilkka "Ile" Vainio, joka esittää risteilyllä hehkuvasta alullepanostaan kertovan kappaleen Tänäänkö synnyn. Laulussa hän palaa hetkiin, jolloin oli nopein siittiö ja voitti erään tärkeän uimakilpailun pääsemällä ensiksi maaliin.

Mies on tuttu näky Iskelmän synttäriristeilyllä - tarinaa ja hymyä riittää vastaantuleville jokamiehille illan pikkutunneille asti.

- Draiviahan löytyy aina. Olen yleisesti ottaen huono uimaan, mutta siinä joukkueessa muut vetivät vielä hitaammin. Saan olla kiitollinen, että elämä on hauskaa ja eikä tarvitse turhaa murjottaa. Voi olla iloinen, kuten Iskelmän väkikin on. Kun lähdetään Iskelmän synttäriristeilyä viettämään, pidetään hauskaa. Siellä on laiva täynnä isoja siittiöitä. Esitän myös tämän laulun ensimmäisen kerran livenä, kertoi Vainio.

Iskelmän 14 kulunutta vuotta ovat juhlistamassa muutkin huippuluokan artistit. Kansa pääsee nauttimaan Jari Sillanpään, Kaija Koon, Elonkerjuun ja Elias Kaskisen ja Päivän Sankarien esityksistä. Heidän lisäkseen biletysintoa nostattavat Arttu Wiskari, Pete Parkkonen, Juho&Mika ja Steve'n'Seagulls-yhtye.

Katso synttäriristeilyn ohjelma täältä.

 

Millainen on Ile Vainion tuhma siittiökappale? Siinähän siis todellakin kerrotaan miehen isän ja äidin herkästä kohtaamisesta, jolla pikku-Ilkka laitettiin alulle. Lue siitä lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat