Apu: Frederik alkoholista: "Hypetyksen alussa ryyppäsin joka ilta"

14.02.2015 09:11 - Anna Hopi

70-vuotias laulaja Frederik koki omin silmin lapsuudessaan sen, mitä liiallinen alkoholinkäyttö voi aiheuttaa kodin kasvuoloissa.  

Lapsuudessaan viinamäen miesten meininki harmitti pientä Ilkka Sysimetsää niin paljon, että hän päätti olla koskematta juomaan aikuisena. Päätös ei pitänyt. Teinivuosina kitarabändissä esiintyminen nostatti itsetuntoa ja kun mies pääsi ammattinsa kautta esille, alkoi tuntojen lääkitseminen alkoholilla.

- Ihan sen hypetyksen alussa ryyppäsin joka ilta - ja tunsin itseni tärkeäksi, kertoi Frederik nuoruusvuosistaan Apu-lehdelle.

Tähti tunnustautuu ujoksi. Hän lääkitsi tätä luonteenpiirrettään alkoholilla viisikymppiseksi asti. Frederik ei koskaan halunnut olla kuten isänsä, mutta hän kutsuu itseään nimellä hienostojuoppo. Laulaja osasi pitää päänsä selvänä niin, ettei mokannut keikkojaan, ja juomisen sai katkaistua urheilun avulla.

Jäkikäteen mies muistelee isäänsä ankarana miehenä. Koti oli täynnä kuria ja pelkoa. Useammin kuin kerran tähti istui rappukäytävässä paossa, kun isä hakkasi äitiä ja lapsiaan. Isä vei tähden kuitenkin kohti musiikkia, koska pakotti poikansa soittamaan pianoa.

Lähde: Apu

 

Frederik pyrkii jälleen eduskuntaan. Lue täältä, mitkä ovat junttidiskon kuninkaan teesit politiikassa.

Kilpailut

Uusimmat