Lauri Tähkä tunnustaa: Lomalla en kilahtele niin paljon

02.08.2015 12:47 - Anna Hopi

Laulaja Lauri Tähkä nauttii lomaillessaan erityisesti lastensa seurasta.

Miten loma-isä eroaa työ-isästä?

- Se eroaa aika paljonkin. En ole kännykässä tai läppärillä kiinni koko aikaa tai en kilahtele niin paljon koko ajan. Olen leppoinen ja annan tilaa muillekin, kertoi Lauri Tähkä.

- Kokkaan lapsille päivittäin - pitäähän kakarat ruuassa pitää. Juuri pidin heidän kanssaan sellaisen hyvän viikon sessioon, että lähdettiin konserttiin yhdessä. Jäi vahingossa kännykkäkin keikka-autoon. Ei tehty mitään ihmeempää. Se on isoin juttu.

Kansan rakastama tähti uskoo, että jälkikasvu ymmärtää hänen työnsä laadun ja siihen liittyvät eri vaiheet. Joskus ollaan enemmän kotona, joskus vähemmän.

- Sekin riippuu paljon, että mihin lapsukaiset tottuvat. Mun kodissa tehdään aika paljon töitä, eivätkä he ole siitä moksiskaan. Jos olet heille läsnä, vaikka teet työtä paljon, niin ei se haittaa. Lapset ymmärtävät mun työn laadun. Koko kevään olen luonut kirjaa ja musiikkia, niin olen ollut paljon kotona. Kun he tulevat koulusta kotiin, olen laittanut jo safkat valmiiksi. Kun lähtee keikkarupeama päälle, olen vähemmän himassa, pohti mies.

- Onhan aina tehty töitä. Lapset ovat sopeutuneet siihen, mitä perheessä on tapahtunut ja millaista duunia vanhemmat ovat tehneet. Kenenkään lapset eivät tällaisia ihmettele. No ehkä sitten 30-vuotiaana punaviinilasin ääressä kiukutellaan, vitsaili tähti.

Kilpailut

Uusimmat