Iskelmä-Finlandia-palkinto meni Pate Mustajärvelle: "Tuhansien naisten päiväuni"

07.08.2015 13:55 - Anna Hopi

Ikurin turbiini on ansainnut paikkansa Iskelmä-Finlandia-voittajien joukossa.

Iskelmä-Finlandia –palkinto jaettiin tänään perjantaina 7.8. Tapsan Tahdit -tapahtumassa Nokialla kevyen musiikin eteen tehdystä mittavasta työstä Pate Mustajärvelle. Voittaja myös esiintyi palkinnon julkistamisen jälkeen.

Popedan solistina tunnettu Mustajärvi on levyttänyt ja keikkaillut myös sooloartistina yli 30 vuotta. Soolouran tunnetuimpia teoksia ovat muun muassa ikoninen Ukkometso, käännöshitit Villiksi syntynyt ja Sinun laulusi, Johnny Cashin hengessä tehty Musta-levy sekä Juice Leskisen elämäntyötä kunnioittava Ollaan ihmisiksi. Pate Mustajärven kymmenes soololevy Taivas on täynnä ilmestyi maaliskuussa 2015.

Pate Mustajärvi on liki 40-vuotisen uransa aikana julkaissut 13 sooloalbumia ja 27 Popeda-albumia kokoelmalevyt mukaan luettuna sekä 89 singleä. Hän ja Popeda ovat vastaanottaneet yhteensä 16 kultalevyä, kolme platinalevyä sekä yhden tuplaplatinan. Tämä suomirockin maestro täyttää tulevana vuonna 60 vuotta.

Iskelmä-Finlandia -ehdokkaita ei julkistettu ennakkoon, vaan valinnan teki asiantuntijaraati puheenjohtajanaan Turkka Mali:

- Tämän vuoden voittaja on Äijä - sanan varsinaisessa merkityksessä. Tuhansien naisten päiväuni, vorssalaistenkin perusjunttien sankari ja karismaattinen rock-kulkuri, joka ei kaihda iskelmääkään, ei kantria eikä popballadeja. Äijä on laulanut tähän kesään epäsopivan laulun ‘Pitkä kuuma kesä’ , mutta Äijä on silti palkintonsa ansainnut!

- Arvostan vilpittömästi juuri saamaani palkintoa, ja olen etuoikeutettu saadessani liittyä aiempien Iskelmä-Finlandian vastaanottajien nimekkääseen joukkoon. Ovat nääs kovia nimiä koko sakki, kommentoi Pate Mustajärvi.

Nokian kaupungin myöntämä 10 000 euron arvoinen palkinto ojennettiin nyt 14. kerran. Nokian kaupunki on osaltaan mukana Tapsan Tahtien järjestelyissä ja vastaa Iskelmä-Finlandian valintaprosessista, säännöistä ja palkitsemisesta.

Iskelmä-Finlandia -palkinnon ovat aiemmin vastaanottaneet Antti Huovila (2001), Marion Rung (2002), Kari Tapio (2003), Matti ja Teppo (2004), Jari Sillanpää (2005), Paula Koivuniemi (2006), Eino Grön (2007), Olli Lindholm (2008), Charles Plogman (2009), Laura Voutilainen (2010), Pepe Willberg (2011), Pave Maijanen (2012) ja Katri Helena (2014).

Kilpailut

Uusimmat