Rajaton levytti The Beatlesin klassikkoalbumin uudelleen

21.08.2015 08:35 - Anna Hopi

Legendaarinen Sgt. Pepper Lonely Hearts Club -levy sai uudenlaisen versioinnin Rajattoman äänittämänä.

Suomen suosituimpiin a cappella-lauluyhtyeisiin lukeutuva Rajaton levytti yhdessä Sinfonia Lahden kanssa kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto The Beatlesin Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band-albumin alusta loppuun. Albumilta löytyy bonuksena hitti Eleanor Rigbya cappella-versiona. Levy ilmestyi tänään. 

Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band on The Beatlesin vuonna 1967 julkaisema albumi. Levyä pidetään yleisesti yhtenä popmusiikin historian merkittävimmistä julkaisuista.

- Yhteistyömme Sinfonia Lahden kanssa alkoi jo vuonna 2000 ja on ollut erittäin antoisa Rajattomalle. Muutaman vuoden tauon jälkeen päätimme jatkaa yhteistyötämme 2014 tekemällä konserttikokonaisuuden The Beatlesin musiikista. Nyt julkaistavalta albumilta löytyy maailman parhaaksi rocklevyksikin valittu Sgt.Pepper’s Lonely Heart’s Club Band kokonaisuudessaan alusta loppuun. Uudet ja innovatiiviset sovitukset on tehnyt Jaakko Kuusisto, joka myös johtaa orkesteria, Jussi Chydenius kertoo.

Rajattoman aiemmat teemalevyt Sings ABBA (2006) ja Queen (2008) ovat olleet jättimenestyksiä pelkästään Suomessa lähes 100 000 albumin myynnillä. Myös Sgt. Pepperin kantaesitykset Lahdessa, Kanadassa ja New Yorkin Carnegie Hallissa ovat olleet menestyksiä. Yhtye esiintyy tällä viikolla Lahden Sibeliustalolla neljän keikan verran ja matkaa syyskuussa muun muassa Washingtoniin esittämään The Beatles-konsertin kahdesti.

Rajaton on nimensä mukainen kokoonpano sekä musiikillisen taustansa että ohjelmistonsa puolesta. Kuusijäseninen a cappella-lauluyhtye on esiintynyt ympäri maailmaa niin konserttisaleissa, jazzfestivaaleilla kuin kirkoissakin ja laulanut kaikkea hengellisestä musiikista jazziin ja poppiin.

Helsingissä vuonna 1997 perustettuun lauluyhtyeeseen kuuluvat Essi Wuorela (sopraano), Virpi Moskari (sopraano), Soila Sariola (altto), Hannu Lepola (tenori), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso). Jäsenten musiikilliset taustat vaihtelevat klassisesta musiikista kansanmusiikkiin, iskelmään ja rockiin.

Rajaton on julkaissut yhteensä kolmetoista albumia, joista yhtye on saanut Suomessa yhden tuplaplatina-, kaksi platina- ja kahdeksan kultalevyä; maailmanlaajuisesti Rajattoman yhteenlaskettu levymyynti lähenee jo 400.000 kappaletta. Kaikki albumit ovat, yhtyeen tyylin mukaisesti, keskenään hyvin erilaisia – yhdistävänä tekijänä on se, että materiaali on suurimmalta osin Rajattomalle sävellettyä ja sovitettua ja esitetään a cappella, ilman instrumenttisäestystä. Ainoat poikkeukset tästä ovat Sinfonia Lahden kanssa tehdyt ABBA- ja Queen-teemalevyt. Nyt tätä trilogiaa täydentää The Beatles-teemalevy.


Rajaton sings The Beatles with Lahti Symphony Orchestra

- Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band

 

1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

2. With A Little Help From My Friends

3. Lucy In The Sky With Diamonds

4. Getting Better

5. Fixing A Hole

6. She's Leaving Home

7. Being For The Benefit Of Mr Kite

8. Within You Without You

9. When I'm Sixty Four

10. Lovely Rita

11. Good Morning Good Morning

12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise)

13. A Day In The Life

14. Eleanor Rigby (bonus track)

Kuuntele albumi kokonaisuudessaan täältä.

 

Rajattoman aiemmat julkaisut:

Nova (2000)

Boundless (2001)

Sanat (2002)

Joulu (2003)

Kevät (2005)

Out of Bounds (2006)

Rajaton sings ABBA (2006)

Maa (2007)

Rajaton sings Queen with Lahti Symphony Orchestra (2008)

Best of Rajaton 1999-2009 (2009)

Tarinoita (2010)

Jouluyö (2011)

Suomen Lasten Lauluja (2012)

Kilpailut

Uusimmat