Jari Sillanpää lauluoppilaana keikkalavalla: "Yleisö ulvoi naurusta!"

20.09.2015 10:33 - Anna Hopi

Lauluopettaja Maija Hapuoja opetti erään kappaleen Siltsulle kesken konsertin.  

Jari Sillanpään ja Maija Hapuojan yhteinen tie on ollut pitkä. Hapuoja on ohjannut Sillanpään laulamista tämän uran alkuajoista lähtien.

Parivaljakon yhteinen sävel ja molemminpuolinen kunnioitus näkyy tilanteissa, joissa kaksikko on nähty yhdessä samalla lavalla. Kemia on säkenöivä ja toimii.

- Minulla oli Savoy-teatterissa 60-vuotiskonsertti ja Jarin oli määrä olla siellä vieraana. Lauloin Anna-Mari Kähärän kappaleita koko illan. Olin ehdottanut Jarille, että hän laulaisi Tango yhdelle -kappaleen. Hän suostui, mutta tuli harjoituksiin siten, ettei ollutkaan ehtinyt oman kiertueensa takia ehtinyt lainkaan harjoittelemaan, kertoi nainen.

Sillanpää ehdotti lauluopettajalleen toista kappaletta, jonka nimi on Sinua, sinua rakastan. Vaikka kappale on kaunis, Hapuoja ei antanut periksi.

- Sanoin, ettei se sovi, kun tämä on Kähärä-konsertti. Jari voihkaisi, ettei hän osaa kappaletta. Mietimme vähän aikaa ja totesin, että sitten minun täytyy opettaa kappale hänelle lavalla. Päätimme pitää lavalla improvisoidun laulutunnin, muisteli Maija naurahtaen.

- Laulutunti kesti lavalla 15 minuuttia ja yleisö ulvoi naurusta. Olen saanut siitä loistavaa palautetta, Jari oli niin hauska. Monet ihmettelivät, miksi tuollaista tilannekomiikkaa ole enemmän. Jari uskaltaa heittäytyä, mopo karkasi kyllä käsistä.

Samanlaista heittäytymistä on nähty kaksikon toimesta lavalla sittemmin uudestaan yhtä hyvällä menestyksellä.

- Aina vähän pelkään, että jos Jari ei uskallakaan tehdä jotain, mutta kyllä se mies on samantien mukana, kun heittää vähän bensaa liekkeihin.

Kilpailut

Uusimmat