Waltteri Torikka Jari Sillanpäästä: "Kaksi leijonaa ei mahdu samaan häkkiin"

14.10.2015 11:41 - Anna Hopi

Waltteri Torikalla ja Jari Sillanpäällä on yllättävän paljon yhtäläisyyksiä tähtiurissaan.

Tähtien tähden juttusille päästiin Iskelmän synttäriristeilyllä, jossa Waltteri Torikka veti huikean keikan flunssastaan huolilmatta.

- Valmistauduin niin, että mulla oli eilen keikka, nukuin yöllä kolme tuntia, otin pikalautan Helsingistä Tallinnaan ja vaihdoin tähän Iskelmän laivaan. Se on tällaista artistin elämää, heitti Torikka Iskelmän haastattelussa.

- Aina on ollut esiintymisvietti, sitä jaksaa vaikka olisi pää kainalossa.

Elokuun 16. -kappale kuultiin jo Jari Sillanpään olympiastadionin keikalla. Se on Waltterin omaa käsialaa. Miten kappale syntyi?

- Kun tapasin ensin Jari Sillanpään ensi kertaa, selvisi että meillä on sama syntymäpäivä. Jari selvitti ystävänsä kautta, että meillä sattuu olemaan aika samanlainen tähtikartta. Se on aika harvinaista, joku 1:5000. Jari ehdotti, että esitettäisiin yhteisbiisi konsertissa. Innostuin tekemään kappaleen ja sovittiin, että esitänkin sen itse. Se oli lahjani hänelle. Tulin kirjoittaneeksi hyvin henkilökohtaisen tekstin. Pystyn allekirjoittamaan kaiken, mistä kappaleessa lauletaan.

Millainen ystävyys Jari Sillanpäällä ja Waltteri Torikalla on?

- Kaksi leijonaa eivät mahdu samaan häkkiin. Jari oli minua vuotta nuorempi, kun hänen uransa lähti liikkeelle. Olemme jutelleet jonkin verran näistä hommista, mitä on tärkeää muistaa omalla alkutaipaleella, kun ihmiset ensi kertaa huomaavat sinut.

Kilpailut

Uusimmat