Poptulokas menetti läheisensä - kirjoitti koskettavan Laivat-kappaleen

23.10.2015 09:18 - Anna Hopi

Ida Elinan Laivat-kappale syntyi henkilökohtaisesta menetyksestä.

Kantelepoppia soittava Ida Elina on 29-vuotias singer-songwriter, jonka persoonallinen ja rytmikäs soittotyyli vie kanteleen soiton modernille ja aivan uudenlaiselle tasolle. Omaleimainen ja R&B vaikutteinen tyyli syntyi YouTuben slap-kitaristien innoittamana.

Musiikillisina esikuvinaan Ida Elina pitää Alicia Keysia, Michael Jacksonia, Aviciita, Pharrell Williamsia ja Whitney Houstonia.

Ida on Suomen ensimmäinen pop-jazz kantelisti ja valmistui kesällä 2012 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.

-Laivat kappaleen inspiraationa on eräs syksyinen saaristoilta muutaman vuoden takaa. Pimeän laskiessa kuulin, kun kauempana avomerellä rahtilaivat jyskyttivät eteenpäin ja minut valtasi musertava yksinäisyyden tunne, jollaista en ollut tuntenut koskaan aiemmin, kertoo Ida Elina.

- Vasta erään läheisen poismenon jälkeen keväällä tuo ilta palasi mieleeni. Halusin kirjoittaa jotain tuosta illasta sekä siitä, mitä olin näiden muutaman vuoden aikana itse käynyt läpi. Laivat kertoo eräästä syksyisestä illasta ja myös siitä, mitä olen oppinut pelosta sekä myrskyistä, Ida Elina kertoo.

Albumi Hello World julkaistaan 13. marraskuuta.

Levyllä on Ida Elinan oman tuotannon lisäksi cover-versiot kappaleista Billie Jean ( Michael Jackson), Happy ( Pharrell Williams) ja Feeling Good (Nina Simone).

Julkaisukeikka pidetään samana iltana Cafe Pirittassa Helsingissä.

 

Kilpailut

Uusimmat