Hukka ja Maman uusin single syntyi uudenvuoden bileissä: "Tanssi vapautti stressin"

11.11.2015 11:00 - Anna Hopi

Hukka ja Mama -yhtye on kahden lapsuudenystävän toteen käynyt unelma.

Lapsuudenystävät Lasse Hukka ja Martina Myllylä perustivat yhtyeen vuonna 2011. Lasse säveltää ja sanoittaa kappaleet, molemmat laulavat. Helsinkiläiselle The Fried Musicille kiinnitetty yhtye valmistelee parhaillaan esikoisalbumiaan, joka julkaistaan ensi vuonna. Luvassa on hunajaista ja haikeaa luomupoppia, jonka sanoituksissa sukelletaan syvälle sieluun ja sydämeen. Akustiset kitarat värittävät duon musiikillista maailmaa. Kaksikko soittaa itse suurinta osaa levyn soittimista.

Yhtye tuli tunnetuksi UMK 2014 -kilpailussa, jossa bändi esitti Selja-kappaleen. Hukka ja Mama julkaisi aiemmin tänä vuonna melankolisen Ei ole pohjaa -kappaleen. Uusin single on elämäniloinen Peilipallon alla.

- Tähän liittyy monenlaisia tarinoita. Elämässä on liikettä - osa minusta haluaa suorittaa ja osa haluaa päästää irti kaikesta. Kappaleessa kasautuu se paine ja kertosäkeessä päästetään irti ja bailataan, kertoi Lasse Hukka Iskelmän iltajuontaja Maria Salovaaran haastattelussa.

- Biisintekokin on välillä sellaista, että tehdään otsa hiessä. Idea syntyi tanssilattialla uudenvuoden yönä. Olimme kemuissa, joissa oli parhaat ystävät koolla. Tanssi vapautti kaiken stressin ja kaikki palaset loksahtivat kohdalleen biisin kohdalla.

Hukka raottaa faneille kappaleiden kirjoittamisen arkea. Aina ei ole inspiraatiota, mutta sen ei saa antaa estää.

- Jos biisejä tekee enemmän, on pakkokin tehdä, vaikkei olisi inspiraatio päällä. Monesti jossain vaiheessa paras idea syntyy rentoutumisen kautta. Kirjoitat ehkä sivun tekstiä, jonka jälkeen löydät sen olennaisen, kertoi Lasse Hukka.

- Kun kirjoitat kurinalaisesti, se ruokkii sitä, että niitä virtaavia hetkiä tulee enemmän.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat