Suomalaismuusikko hehkuttaa Adelen musiikkia: Jos ei itketä, jotain on vialla

21.11.2015 13:44 - Eeva Rajala

Musiikki menee joskus ihon alle ja pääsee monesti lähemmäs ihmistä kuin toinen ihminen. Adelen musiikki on tehnyt tällaisen vaikutuksen 40-vuotistaitelijauraa juhlivaan rock-kitaristiin.  

Tällä viikolla 60 vuotta täyttänyt ja 40-vuotista uraansa juhlinut muusikko Ile Kallio hehkuttaa musiikin voimaa tunteiden välittäjänä. Hänestä musiikki, jossa tunteet eivät välity on kuollutta musiikkia.

- Se on silloin aika tarpeetonta musiikkia minulle, ja puhun vain henkilökohtaisesta kokemuksesta. Musiikki on siinä mielessä ainutlaatuinen taidemuoto, että jos se on mennäkseen sydämeen, se myös menee. Sitä ei voi kertakaikkiaan vastustaa. Se on ihan sama, mitä musiikkia se on ja missä päin maapalloa, se vain menee sydämeen. 

Yhtenä hyvänä esimerkkinä syvälle sydämeen menevästä musiikista Kallio mainitsee Adelen.

- Olen ihan armoton Adele-diggari. Adele on siunattu sellaisella äänellä, että kun hän avaa suunsa, sieltä tulee sellaista asiaa, jota ei voi olla kuuntelematta. Se ei voi olla menemättä sydämeen, Kallio kertoo.

"Täysin aseista riisuvaa"

Kallion mukaan näin tekee mikä tahansa Adelen kappale, mutta erityisesti tuorein Hello-kappale on hänestä hyvin massiivista musiikkia. Massiivisuus johtuu siitä, että Adelen tunnelataus laulamisessa on mykistävä. Kallio nostaa esiin myös Adelen livetaltioinnin Lontoon Royal Albert Hallista.

- Se on yksi parhaista livetaltioinneista, mitä olen nähnyt. Adele ei tee mitään. Hän seisoo ja laulaa. Sielä ei ole valoshowta, siellä ei välky eikä vilku eikä ole pyrotekniikan pyrotekniikkaa. Mutta se on täydellistä tavaraa. Se on täysin aseista riisuvaa. Siellä itkee yleisö ja siellä itkee esiintyjä. Tunnelataus on sellainen, että jos taltioinnin katsoo ja jos ei kyynel tule vähintään kolme kertaa setin aikana, niin kannattaa miettiä "onko minussa on jotain vikaa", Kallio heittää. 

Kilpailut

Uusimmat