Suomalaisräppäri teki coverin J. Karjalaisen hittikappaleesta - kuuntele täältä

04.12.2015 10:13 - Anna Hopi

Redrama teki Villejä lupiineja -kappaleesta coverin edesmenneen veljensä muistolle.

Aiemmin soolourallaan pääasiassa englanniksi räpännyt Redrama julkaisee tänään uransa ensimmäisen suomenkielisen singlen. Kappale on alunperin J.Karjalaisen vuonna 1994 julkaisema Villejä lupiineja. Biisi kuullaan myös perjantaina 18. joulukuuta esitettävässä SuomiLOVE -ohjelman jaksossa. Redrama kertoo kappaleen taustoista:

"Oli mennyt viikko veljeni Albertin poismenosta kun aloin kirjoittaa. Kirjoitin aamusta iltaan ja yritin muodostaa pahasta olostani biisiä. Niitä syntyi, useampikin, mutta mikään ei tuntunut tarpeeksi hyvältä.

Olen usein palannut aiheeseen useastikin viimeisen viiden vuoden aikana. Halusin sanoa hänelle asioita mitä en hänen eläessään ehtinyt. Mutta jos olen rehellinen, niin mikään omista enganninkielisistä biiseistä ei ole tuntunut tarpeeksi hyvältä.

Viime keväänä sain kutsun YLEn SuomiLOVE -ohjelmaan, jossa mun piti esittää joku itselleni henkilökohtaisesti tärkeä laulu. Päädyin J.Karjalaisen Villejä lupiineja -kappaleeseen ja tajusin yhtäkkiä, että tässä se on. Tässä on kaikki se mitä mä olen halunnut Albertille kirjoittaa mutta en ole onnistunut. Kaikki asiat vain loksahtivat yhtäkkiä paikoilleen. Se oli uskomatonta.

Soitin biisin demon levy-yhtiölleni ja SuomiLOVEn bändiliideri Ako Kiiskille. Molemmista suunnista tuli viestiä, että tässä on nyt oikeasti jotain maagista. Sama tunne oli myös mulla itselläni. Päätin ottaa lopulta myös yhteyttä itse J. Karjalaiseen. Oletin, että en saa lupaa julkaista kappaletta koska olin muuttanut yhden lauseen alkuperäisestä tekstissä sekä lisännyt biisiin myös oman räppi-osuuteni. Mua jännitti ihan hirveästi miten Karjalainen asiaan reagoi. Lopulta J. vastasi:

”Kiitos Lasse, teit biisistäni omasi.”

Se oli upein kohteliaisuus jonka muusikko voi saada. En unohda sitä ikinä. Mutta se on lopulta vain puolet totuudesta. J. sävelsi ja sanoitti tämän biisin yli 20 vuotta sitten ja mä esitin sen nyt. Mutta toi selittämätön voima ja rauha joka tosta biisistä välittyy tuli jostain muualta. Mä haluan uskoa että se tuli Albertilta."

Kilpailut

Uusimmat