Olli Helenius julkaisi uuden kappaleen - kuuntele Suojaa mua

14.01.2016 18:22 - Mikko Räsänen

Olli Helenius kävi marraskuussa syvissä vesissä. Hän purki tuon ajan tuntemukset uuteen kappaleeseen. 

Olli Helenius kirjoitti marraskuussa Facebook-statuksen, jossa hän kertoi miettivänsä uraansa ja tekemistään syvällisesti:

"Uutta musiikkia on syntynyt, mutta kaiken merkityksellisyyttä olen taas pohjamutia myöten kelaillut. Kaupallista musaa (mitä itsekin olen suoltanut) kohtaan on ollut valtava vastareaktio. Tuntuu että kaikki me halutaan kuulostaa samalta ja harvalla on merkityksellistä sanottavaa/ annettavaa. Viikko sitten katsoin dokumentin nuoruuteni idolista Motörheadin Lemmy Kilmisteristä. Se oli vapauttavaa! Hänessä on samaa oman polun kulkijaa kuin Kari Peitsamossa, Tarvo Laaksossa ja Pelle Miljoonassa. Noita kavereita ja heidän asennettaan arvostan korkealle. Sosiaalinen media tekee meistä artisteistakin helposti "pakkopäivittäjiä", että pysymme ihmisten mielissä ja ajankohtaisina. Kaikkea sitä (mitä varmasti itsekin monelle edustan) olen tällä hetkellä vastaan. Ensi vuoden elokuussa mulle tulee muusikkona 30v kiertämistä täyteen. Olen itselleni sen velkaa, että enemmän kuin koskaan kyseenalaistan omat motiivini ja tekemiseni. Se mikä on turhaa saa palaa pois ja se mikä on totta, jääköön."

Nyt nuo pohdinnat ovat johtaneet myös uuden musiikin julkaisuun. Helenius nimittäin julkaisi YouTubessa tänään kokonaan uuden akustisen kappaleen Suojaa mua.

"Ajattelin tehdä teille pienen yllärin (toivottavasti mieluisan). Marraskuun 7.pvä päivitin tänne, miten kävin kaikenlaisia prosesseja läpi. Tässä sen 6 viikon pohdintojen ja kipuilujen tuotos, laulu nimeltä Suojaa mua. Se kuvattiin kertaotolla kaverini kotona. Tämä olkoon päiväkirjamerkintä, mitä kävin läpi marraskuussa. Tuokoon se voimaa ja lohtua, olkaa hyvät!"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat