Miljoonasade julkaisi uuden musiikkivideon - katso Sähköinen rouva maa

16.02.2016 12:09 - Anna Hopi

Miljoonasateen uusin albumi julkaistaan 19. helmikuuta. Bändi lupaa, että tekee parempaa musiikkia kuin koskaan.

Miljoonasade elää uuden nousukauden aikaa. Tätä ryhmää on kaivattu kentälle, edeltävästä levystä on kulunut aikaa 16 vuotta. Sähköinen rouva maa niminen albumi julkaistaan päivälleen 29 vuotta yhtyeen debyyttilevyn Pesuhuoneesta keittiöön ilmestymisestä.

Uusi singlelohkaisu on albumin nimikkokappale, syksyllä soi jo radioissa kappale nimeltään Intianpuuvillaa.

-Surun voi voittaa monella tavalla. Kappaleessa perheen isä ostaa sähkökitaran, antaa sille nimeksi Sähköinen Rouva Maa, ja haluaa opetella soittamaan Sarabanden, espanjalaisen tanssimelodian, selviytyäkseen vaimonsa kuolemasta, kertoo Heikki Salo.

- Näkökulmahenkilö on yksi perheen lapsista, jotka ajautuvat isän käytöksen myötä elämään energiajuoman ja tarjouspiirakoiden voimalla ja pitämään huolta kompuroivasta isästään. Kuka tuo lapsi on, sillä ei oikeastaan ole merkitystä. Merkitystä on toisen säkeistön nykyhetken havainnolla: se (isän käytös) oli rohkeutta, nyt sen tajuan.

Lapsesta on kasvanut vahva, elämäänsä huumorilla muisteleva aikuinen.

- Haikeudestaan huolimatta tämä laulu soitetaan duurissa. Se on selviytyjän tarina. Musiikillisesti biisi edustaa tulevan albumimme Sähköinen Rouva Maa ehkä perinteisintä Miljoonasateen linjaa. Luulen, että monet tulevat hämmästymään kuullessaan koko albumin. Se on uudenlaista Miljoonasadetta, Heikki Salo kertoo.

Mies kuvailee levyntekoprosessia uuden albumin suhteen iloiseksi projektiksi.

- Pian ilmestyy 12 uutta Miljoonasadelaulua. Studiossa hääräili iloinen bändiporukka. Teimme laulun Rokkarin luu, joka kertoo vinttikomeroon kätketyistä bootseista ja intohimosta. Siipien tiet sai alkunsa matkahuollosta ja muuttolinnuista, Rakkaus on kuu aamuöisestä sohvahetkestä rakkaimman kanssa. Runoilija II kertoo siitä runoilijanretaleesta joka nuoruudessaan kunnostautui kaatamalla kaverin kitaraan kaljaa. Tänään hän kertoo kuulijoilleen runoutensa salaisuuden, kommentoi mies.

- Totesimme studiossa, että me soitamme paremmin kuin koskaan. Olemme innostuneempia kuin koskaan ja kun kuuntelette Sähköinen Rouva Maa -albumin, ymmärrätte, että teemme parempia biisejä kuin koskaan. Teemme parempia keikkoja kuin milloinkaan, Salo jatkaa.

Katso Sähköinen rouva maa -video alta.

Bändi aloittaa kiertueen maaliskuussa, luvassa on uuden levyn materiaalia sekä runsaasti jo klassikoiksi muodostuneita hittejä mm. Marraskuu, Lapsuuden sankarille, 506 ikkunaa, Voipallo, Olkinainen jne...

Kiertuepaikkakuntia:

11.03 Kotka, Amarillo
18.03 Lahti, Möysän Baari
19.03 Jyväskylä, Lutakko
24.03 Valkeakoski, Waltikka
25.03 Joensuu, Kerubi
26.03 Kuopio, Henrys Pub
27.03 Turku, Klubi
01.04 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
02.04 Tampere, Klubi
09.04 Helsinki, Virgin Oil

Kilpailut

Uusimmat