Mariskan uusi single kertoo rankasta aiheesta - kuuntele täältä

11.03.2016 10:33 - Anna Hopi

Alun perin Antti Tuiskulle sävelletty kappale päätyi Mariskan käsittelyyn sattumalta  

Mariskan uusi single, tänään ilmestyvä Typötyhjiin on säväyttävä slovari. Biisin aihe on rankka, mutta moni löytää siitä varmasti tarttumapintaa – kappale kun käsittelee päihdeongelmaisen lähellä elämistä.

Matti Mikkolan ja Pena Törmälän kirjoittama kappale päätyi Mariskan käsiin sattuman kautta.

- Pengoin taannoin säveltäjäkaverini Penan biisiarkistoja kun törmäsin hänen ja Matin tekemään kappaleeseen, jota he olivat tarjonneet vuosia sitten Antti Tuiskulle. Biisi ei kuitenkaan tuolloin saanut vielä kotia, mutta minä ihastuin sävellykseen ja päätin rustata siihen sanat. Myös levy-yhtiössä tykästyttiin kappaleeseen ja päätimme ottaa sen laulettavakseni.

- Uskon, että biisin aihe on tuttu liiankin monelle suomalaiselle.

Kappaleen lopputuotannosta vastaa Antti ”RZY” Riihimäki (mm. Cheek, Anna Abreu, Antti Tuisku, Elastinen, JVG, Kaija Koo, Mikael Gabriel ja Redrama), jonka kanssa Mariska on työskennellyt myös edellisillä singleillään Itserakkausjuttuu ja Sotilaat.

Mariska teki läpimurtonsa vuonna 2002 Tarkasta tämä -singlellään ja on sittemmin tahkonnut lukuisia hittejä sekä kultaa myyneitä albumeita. Monipuolisena artistina ja lauluntekijänä tunnettu Mariska on tehnyt sanoituksia myös useille muille kotimaisille tähdille, kuten Jenni Vartiaiselle, Anna Puulle, Jari Sillanpäälle, Samuli Edelmanille ja Pete Parkkoselle.

Kilpailut

Uusimmat