Iskelmän kuulijoilta viestitulva Riki Sorsalle: "Tulet olemaan aina läsnä"

03.04.2016 21:57 - Mikko Räsänen

Iskelmä kertoi, että keuhkosyöpää sairastavalla Riki Sorsalla on vain muutamia viikkoja elinaikaa jäljellä. Uutinen sai fanit jakamaan muistojaan rakastetusta laulajasta. 

Iskelmän yleisöä kosketti suuresti tieto Riki Sorsan levinneestä keuhkosyövästä. Sorsa itse kertoi IS:lle, että hänelle on annettu elinaikaa vain muutamista viikoista muutamiin kuukausiin. Lue aiheesta täältä.

Uutinen sai Iskelmän yleisön jakamaan Facebookissa muistojaan Rikista ja hänen musiikista. Lyhyessä ajassa Iskelmän Facebook-seinälle tuli satoja tarinoita ja muistoja. Ne maalaavat kuvaa lahjakkaasta muusikosta ja upeasta persoonasta.

"Muistan Rikin Muuttohaukasta, rakstin sitä kappaletta pikkutyttönä ja rakastan vieläkin, merkitys vain on muuttunut..Mut vaikka artisti lähtee niin musiikkinsa ei koskaan kuole", Carita sanoo. 

"Minä muistan kun joskus 80-90-luvun taitteessa isäni Saabissa oli hanskalokerossa c-kasetti, jota halusin aina kuunnella. Mahtoi olla jokin kokoelma, mutta kasetin a-puolen eka biisi oli Riki Sorsan "Joki". Olin tuolloin noin 5-6-vuotias", Timo-Juhani kertoo.

"Vuonna -81 (tai -82) Riki oli Lieksassa musiikkiliikkeessä jakamassa nimikirjoituksia. Minä 11-vuotias, en uskaltanut mennä sitä pyytämään, vaan pakotin 4-vuotiaan pikkusiskoni Rikin puheille. Itse piilouduin hyllyjen väliin. Sisko heläytti Rikille ranskalaisella kurkkuärrällään kovaan ääneen: "Saisinko kaksi Sorsakorttia?" Riki antoi kortit nimmareilla leveästi hymyillen. Jäi ikuisesti mieleen!", Anne muistelee.

"Riki oli Vaasassa keikalla ja olin töissä ravintolassa, jossa hän esiintyi. Sain hänestä iloisen ja rakastavan isän kuvan.Vaihdoimme ajatuksia lasten ruokailusta ja ruuasta yleensäkin", Tarja kertoo.

"Riki oli keikalla paikassa missä olin töissä ja mieleen jäi, kun hän kävi kiittämässä hyvästä palvelusta ja ruoasta. Hyvin ystävällisen oloinen. Ja Muuttohaukka on ikisuosikkini", Katja kirjoittaa.

"Rikistä ei koskaan kirjoitettu mitään pahaa. Hän on ulkoisestikin niin elämänmyönteinen ihminen. Jää niin ikävä", Arja sanoo.

"Olin töissä joskus 70-luvulla Helsingin kauppakoulu- ja opiston keittiössä Sturenkadulla. Riki oli silloin siellä opiskelemassa. Hän oli aika villi nuori silloin, mutta hyvin kohtelias aina asioidessaan kahvila-ruokalassa. Ostin Rikiltä 2 levyä (varmaan hänen ensi-levyään), jotka sitten valitettavasti monissa muutoissa hukkasin", Elisa kirjoittaa.

"Tavattiin Rikin kanssa Willbergin Pepen juhlakonsertissa v 2012. Stadissa. Juteltiin väliajalla niitä näitä ja Riki oli kovin kiinnostunut oonko musamiehiä ynm kun nuorena poikana tunsin hänen musan niin hyvin. Riki oli otettu siitä kun kerroin että oon fanittanu häntä pienestä asti. Oli mukava jutella ja hän oli mukava mies", Juuso kirjoittaa.

"Laulettiin Rikin kanssa yhdessä haaveissa vahinko oot mun Sammatissa. Meitä oli kolme naista, istuimme ihan lavan vieressä ja lauloimme, kunnes Riki pyysi meidät lavalle, antoi mikrofonit ja pyysi laulamaan hänen kansaan. Aivan ihana ihminen, toivon hänelle voimia raskaassa taistelussa sairautensa ja kipujen kanssa", Jaana sanoo.

"Olin joskus 90 luvulla louhimassa eli räjäyttämässä kalliota Sipoossa ja pysäytin autoliikenteen niin eka autossa oli Riki. Paukun nähtyään sanoi että toihan oli ihan lussu paukku. olisi kuulema pitäny pamahtaa kovempaa", Jouko muistelee.

"Minä ihastuin Rikiin sen jälkeen kun hän oli euroviisuedustaja. Kirjoitin hänelle fanikirjeen ja hän lähetti kuvansa sekä kirjeen. Kerran olen hänet tavannut ja oli erittäin ystävällinen ihminen. Voimia paljon"

"Riki Sorsa....legenda joka ei koskaan kuole. Maallinen vaellus päättyy kaikilta mutta Rikin musiikki ei kuole koskaan. Olet sydämessäni niin kauan kun oma elämäni on täällä maanpäällä ja sitten myöhemmin laulan kanssasi", Eija lupaa.

"Oi kovasti muistan idolini about 30 v sitten, näimme laivalla ja pyysin tanssimaan, ei sitten lähtenyt kun hänellä oli käsissä tarttuva ihottuma.. mutta siitä huolimatta huippu-artisti", Mirja muistelee.

"Muistan Rikin , Naistenklinikalta , hänen vaimo oli samaan aikaan v 1989 saanut pojan , kuin myös minä. Muistan kun Riki tuli iloisena noutamaan perhettään", Armi kertoo.

"Joki ja Muuttohaukka! Kaksi todella sykähdyttävää kappaletta. Me kaikki kerran Muuttohaukan tavalla lennämme täältä pois. Olkoot loppupäiväsi ja viikkosi kivuttomia ja valoisia. Jätät suuret muistot sydämiimme. Ja kun hetki koittaa soitetaan kaikki Rikin muistoksi Muuttohaukka kappale! Kiitos hienosta musiikista", Hilkka tiivistää monen kuulijan tunnot.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat