Kuva: Jiri Halttunen

Tapparan johto suli Hakametsässä

17.04.2015 21:44 - Frans Metsälä

Tappara menetti kahden maalin johtoasemansa ja taipui Kärpille jatkoerässä 2 – 3 numeroin Hakametsässä pelatussa toisessa loppuottelussa. Josh Green ja Kristian Kuusela onnistuivat kirvesrinnoista maalinteossa. Finaalisarja on nyt tasatilanteessa 1 – 1 ja kolmas finaaliottelu pelataan jo huomenna Oulussa.

Liigassa pelattiin perjantaina toinen loppuottelu ja pronssiottelu. Tappara isännöi Kärppiä Hakametsässä. Josh Green ohjasi ensimmäisessä erässä ottelun avausmaalin kirvesrinnoille Henrik Tömmernesin syötöstä. Kristian Kuusela (kuvassa) tuplasi Tapparan johdon toisessa erässä ylivoimalla Antti Erkinjuntin ja Teemu Aallon kerätessä syöttöpisteet. Kärppien Joonas Donskoi kavensi kolmannen erän alussa. Ivan Huml toi oululaiset tasoihin ja toinenkin loppuottelu eteni jatkoerään. Huml ratkaisi 2 – 3 -voiton Kärpille Adam Masuhrin ja Ben Maxwellin esityöstä kokonaisajassa 69.58. Tapparan Juha Metsola torjui ottelussa 24 laukausta. Kärppien Tomi Karhunen pysäytti 20 kiekkoa.

Finaalisarja on nyt tasatilanteessa 1 - 1. Radio City Tampereen Kiekkoradio selostaa huomenna Oulussa pelattavan ja poikkeuksellisesti jo klo 16 alkavan kolmannen finaaliottelun. Kiekkoradio käynnistyy tuntia aikaisemmin.

Perjantain toisessa ottelussa JYP voitti Lukon Raumalla pelatussa pronssiottelussa maalein 2 – 1.