60 vuotta täyttävä Pate Mustajärvi: "Viisi keikkaa viikossa, eikä tunnu missään"

21.04.2016 16:32 -

Popeda juhlii ensi vuonna nelikymppisiään. Pate Mustajärven mukaan bändi on siitä huolimatta edelleen teini-iässä.  

Popedan solisti Pate Mustajärven mukaan tuleva kesä tietää tanakkaa menoa keikkarintamalla.

– Meno ei ole paljoa muuttunut 1980-luvulta. Kävin juuri kitaristimme Costellon kotistudiolla kuuntelemassa biisejä uutta levyä varten. Oikein hyväkuntoisilta herrat näyttivät, Mustajärvi kertaa.

Väsymistä keikkailuun ei ole siis näkyvissä.

– Tätä samaa voisi kysyä miltä tahansa rokkibändiltä. Tällä iällä temmotaan viittä keikkaa viikossa, eikä tunnu missään! mies povaa.

Edelleen teinin tasolla

Bändiläiset ovat pyrkineet pitämään huolta keikkakunnostaan siten, että työ ja vapaa-aika pidetään visusti erillä toisistaan.

– Emme ole Popedalaisten kanssa kavereita, vaikka olemme hemmetin hyviä työkavereita keskenämme. Sitten kun rundi loppuu, olemme läheistemme kanssa ja pidämme lomaa ihan oikeasti, hän järkeilee.

Heinäkuussa 60 vuotta täyttävä Mustajärvi sanoo, että vaikka bändin jäsenet vanhentuvat fyysisesti koko ajan, he ovat henkisesti edelleen teinin tasolla.

– Ensi vuonna Popeda juhlii 40-vuotissyntymäpäiviä ja Suomineito satavuotispäiväänsä. Suomineito alkaa olla siis aikuinen, mutta Popeda on kyllä tanakassa murrosiässä, ja sen tulee kyllä huomaan tulevalta levyltäkin, hän naurahtaa.

 

 

Ystävilleen Pate Mustajärvi on pelkkä tavisjätkä. Lue juttu tästä.

Kilpailut

Uusimmat