Jesse Kaikuranta avoimena: Viihdealalla vallitsevat viidakon lait

22.04.2016 12:39 -

Laulaja Jesse Kaikuranta ehkäisee turhat paineet jättämällä lukematta itseään koskevat kommentit mediassa.

Jesse Kaikuranta ponnahti pinnalle The Voice of Finland -ohjelmasta vuonna 2012. Laulaja kertoo, että ohjelmaan ei osallistuttu hetken mielijohteesta, vaan asiaa punnittiin etukäteen monelta kantilta.

– Suunnittelin asiaa aika pitkään, mutta tajusin sitten, että eihän tässä voi mitään menettääkään, hän muistelee kisaan lähtemistään.

Musiikki oli ollut jo pitkään läsnä Kaikurannan elämässä, joten ohjelma tuntui luontevalta tavalta päästä lähemmäksi soolouraa.

– Olen koko ikäni opiskellut musiikkia, ja The Voice of Finlandin aikaan olin musiikinopettajana ja tein pientä keikkaakin, musikaalinen mies kertaa.

Nettikeskustelut kierretään kaukaa

Jesse Kaikuranta myöntää, että yllättyi musiikkibisneksen ja julkisuuden rajuudesta The Voice of Finland -kilpailun jälkeen.

– Viidakon lait kuvaa sanana hyvin viihdebisnestä. Onhan se hirveän laskelmoitua ja raakaa, hän sanoo.

Laulaja tosin painottaa, että kaikki on kuitenkin lopulta itsestä kiinni ja omasta suhtautumisesta asioihin.

– Kukaan ei pääse sinuun koskemaan, jos et itse anna kosketuspintaa, Kaikuranta pohtii.

Laulaja on vetänyt selkeät rajat sille, millaisia juttuja itsestään lukee. Esimerkiksi hänestä tehtyjen haastatteluiden kommettikentät hän jättää kokonaan omaan arvoonsa.

– Jos on mahdollisuus päästä helpommalla, niin valitsen sen tien. En kahlaa kommentteja läpi ja jää kotiin masentuuna miettimään, miten minua haukutaan ja vihataan, Kaikuranta kertoo päätöksestään.

Työ ja vapaa-aika pidetään erillään

Jesse Kaikuranta on pitänyt The Voice of Finland -kilpailusta asti selvänä, että on olemassa työ ja vapaa-aika – työ-Jesse ja arki-Jesse.

– Olen aina erottanut toisistaan artisti-Jessen ja itseni. Taidan ajatella jopa vähän jakomielitautisesti, että nuo ovat kaksi täysin eri ihmistä.

Laulaja kertoo, että työidentiteetin erottaminen tavallisesta Jessestä ei ole kummankaan roolin osalta teeskentelyä, vaan nämäkin kaksi asiaa erottaa toisistaan suhtautuminen asioihin. Ystävien kanssa ei puhuta esimerkiksi uraan liittyvistä asioista.

– Töitä teen työ-Jessenä ja kotona olen arki-Jesse, hän selventää.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat