Joona Jalkanen Kari Tapio -elokuvasta: "Olemme varautuneet kohuihin"

19.05.2016 10:28 - Anna Hopi

Kari Tapiosta tehdään Klabbi-niminen elokuva, jonka käsikirjoittaminen on jo aloitettu.

Elokuvauutiset.fi-sivusto kertoi eilen, että Kari Tapion elämästä tehdään elokuva. Käsikirjoittamassa on muun muassa Matti- ja Rööperi-elokuvien taustalta tuttu Marko Leino. Elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiöltä 6500 euron apurahan.

Kari Tapion poika Joona Jalkanen on ollut taustalla mukana polkaisemassa isänsä elämästä kertovaa elokuvaa käyntiin. Iskelmän iltapäivän juontaja Satu Kotonen soitti miehelle eilen ja kyseli häneltä mistä idea elokuvaan syntyi.

- Isän elämä on kuin elokuvan käsikirjoitus. Idea on muhinut jo jonkun aikaa. Isäni elämäntyö ja mittava ura ansaitsee arvostuksen, että se saadaan nähtäväksi valkokankaalle suomalaisten nähtäväksi, kertoi mies.

- Varmasti nähdään isän elämästä aiheita, jotka eivät ole yleisölle tuttuja. Isähän oli avoin kaveri, joka on puhunut julkisuudessa virheistään ja menestyksestään. Kari Tapio on pääkohuneuvos. Kaikkeen ollaan varauduttu, jos jotain kohua tulee. Se pitää kestää ja se on sen arvoista. Yritämme kuitenkin tehdä hienotunteisesti ja kunnioittavasti isän elämäntarina elokuvan muotoon.

"Äiti vaali isän uraa"

Klabbi-elokuva tullaan näkemään valkokankaalla tulevaisuudessa. Tarkkaa aikataulua Jalkanen ei pysty vielä sanomaan. Sen poika pystyy kuitenkin kertomaan, että Kari Tapion edesmennyt vaimo Pia Viheriävaaralla tulee olemaan tärkeä osa elokuvassa.

- Isä ja äiti ovat elokuvan pääaiheet. Äiti on vaalinut isän uraa. Huutokaupan aikana kun myin heidän tavaroitaan, luin heidän rakkauskirjeitään 60-luvulta. Äiti on sielläkin jo tsempannut isää ja potkinut perseelle ja aistinut miten hyvä hän oli laulajana.

Jalkanen haluaisi nähdä Kari Tapion roolissa näyttelijän, jolla on viikset ja laulusoundi.

- Isä oli karismaattinen mies. On vaikea antaa piirteitä näyttelijälle, mutta tämän pitäisi ottaa tosissaan rooli ja katsoa isän esiintymisiä. Meillä on muutama vaihtoehto jo olemassa ja se päätetään yhdessä työryhmän kanssa.

Kilpailut

Uusimmat