Kuva: Mikko Räsänen

Essi Hellén ei anna periksi ulkonäköpaineille: ”Minua ei ole koskaan pyydetty laihduttamaan”

01.07.2016 21:30 - Pauliina Jokinen

Näyttelijä Essi Hellén vetää ylleen piukat haalarit, jos siltä tuntuu ja vähän välittää, mitä muut asiasta ajattelevat.

Kun näyttelijä Essi Hellén, 28, neljä vuotta sitten nauhoitti ensimmäistä elokuvarooliaan 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvassa, hän helpottui. Takana oli ensimmäinen kuvauspäivä ja Hellén iloitsi itsekseen: töitä oli, vaikka hän oli aina kuvitellut olevansa vääränlainen ja -kokoinen työllistyäkseen.

- Koko kouluajan mietin, etten saa kameran edestä töitä vatsamakkaroideni ja olemukseni takia, Hellén kertoi opiskeluajan peloistaan.

Pelot eivät käyneet toteen, vaan näyttelijällä on riittänyt töitä ja rooleja laidasta laitaan. Viimeisten vuosien aikana Hellén onkin nähty niin Putouksessa, elokuvissa kuin teatterin lavallakin.

- Työt eivät ole ikinä loppuneet, eikä kukaan ole ikinä pyytänyt minua laihduttamaan tai muuttumaan. Rooleihin tarvitaan kaikenlaisia ja -näköisiä ihmisiä, Hellén sanoo.

Uusi aluevaltaus

Näyttelijän töiden lisäksi hommia on riittänyt myös muilla lavoilla. Kesällä Hellén on tehnyt uuden aluevaltauksen ja esiintynyt Jean S -yhtyeen kanssa. Kesäinen musiikki on saanut ytyä Hellénin räväkästä ja itsevarmasta esiintymisestä.

Himoksen Iskelmäfestivaaleilla näyttelijä esiintyi syvään uurretussa haalarissa.

- Haalarin sanoma on No shame – tällainen minä olen. En ole tikku, enkä tule koskaan olemaan. Siitä huolimatta haluan vetää haalarin päälleni, Hellén kertoo.

Suorasanainen Hellén ei muutenkaan halua istua valmiina annettuun muottiin. Välillä näyttelijä haluaisi puhua kovaan ääneen ja vähän välittää kirjoittamattomista säännöistä, jotka yrittävät hiljentää ja pienentää ihmisiä.

- Pyrin rikkomaan sääntöjä ja tykkään olla suorapuheinen. Minua ärsyttävät tietynlaiset käyttäytymisnormistot. Miksi ratikoissa pitää istua hiljaa? Ja aina olla nätisti?, Hellén miettii.

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat