Suomalaisbändin kesän aloituksesta fiasko: "Fiilis romuttui täysin"

01.07.2016 19:35 - Anna Hopi

Oliver-yhtyeen juhannuskeikalla mikään ei mennyt suunnitelmien mukaan.

Poprockia soittava Oliver-yhtye esiintyi kesän toisella keikallaan Iskelmäfestivaaleilla. Ensimmäinen keikka oli kokemus, mitä yhtye ei tule koskaan unohtamaan.

- Jostain syystä meidän rundin avaukset ovat aina aika mielenkiintoisia. Ne pitäisi järjestää jossain suljetussa tilassa. Olemme suunnitelleet tämänkin rundin hyvin ja teimme ensimmäisen keikan juhannuksena Pyhäniemellä, alustaa solisti Jari Väyliö.

-  Tilanne lähti siitä, että sain korvanappiin komennon, että saa mennä lavalle. Yleisö taputti, paljon savua, hienoja valoja. Minun olisi pitänyt soittaa kitaraa langattomasti niin, että bändi astelee lavalle ja tulen heidän perässään kitaran kanssa. Ainoa pieni ongelma oli se, että kitarasta ei tullut ääntäkään, kertaa mies tapahtumia.

"Keikkafiilis romuttui täysin"

Yhtye ei osannut aavistaa teknisiä ongelmia, sillä sound checkissä kaikki toimi vielä moitteettomasti. Pari ensimmäistä kappaletta vedettiin kitaristin kitaran voimin, mutta sitten Väyliö totesi yleisölle tilanteen ja bändi alkoi soittamaan Hassisen koneen Rappiolla-kappaletta.

- Yritin selvittää, mikä kitarassani oli vikana. Bändi veti vielä toisen kappaleen, joka oli Hurriganesin Get on. Keikalla oli jäätävä meininki! Vaihdoin kitaran toiseen ja keikka lähti hyvälle uralle. Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta saimme aikaiseksi todella upean keikan!

Väyliö kertoo muistavansa aina tunteen, joka valtasi lavalla, kun tajusi, ettei kaikki olekaan kuin Strömsössä.

- Olin keskittynyt keikkaan ja olimme halanneet jätkien kanssa - ja koko keikkafiilis romuttui siihen kitaraongelmaan täysin. Sitä rakennettiin pala palalta uudestaan ja se kyllä siitä sitten nousi!

Yhtyeellä on edessään Iskelmäfestivaalien jälkeen vielä 17 keikan kiertue. Keikoilla tullaan kuulemaan muun muassa bändin uusi kappale Kysymys saa vastauksen. Kuuntele se alta.

Kilpailut

Uusimmat