Kuva: Mikko Räsänen

Suomalaislaulaja: Tein Putinista pilkkalaulun, venäläiset tuhosivat nettisivuni!

04.07.2016 19:30 - Anna Hopi

Frederik väittää, että hänen nettisivunsa ovat joutuneet toistuvasti venäläisten hakkerien iskujen kohteeksi.

Junttidiscon kuningas Frederik teki vuoden 2015 lokakuussa Yön sudet -kappaleen, joka kertoo pilkallisesti Venäjän presidentistä Vladimir Putinista. Kappaleen YouTubessa julkaistu video on kerännyt jo yli 420 000 katselukertaa.

Iskelmäfestivaaleilla esiintynyt Frederik kertoi kesken keikan yleisölle kappaleesta ja sen julkaisemisen seurauksista..

- Tein leikillisen kappaleen Yön sudet, joka on saanut paljon katselukertoja YouTubessa. Se kertoo Putinista tosiasioita. Ei siinä ole mitään loukkaavaa. Minut on otettu hampaisiin biisin takia. Nettisivuni on kaadettu, kaikki sähkopostiviestit hävitetty. Musiikki ja kuvat on kadotettu, kaikki on kuin pois pyyhkäisty, kertoo artisti.

Keikkansa aikana mies sanoi tuhansien fanien edessä, että nettisivut on tähän mennessä kaadettu kymmenen kertaa. 

Frederikin kotisivut osoitteessa www.frederik.fi ovat todellakin nurin. Konsertin jälkeen Frederik vahvisti lavalla kuullut puheet todeksi..

- Kyllä se pitää paikkansa. Olemme tekemässä asiasta poliisitutkinta-pöytäkirjaa. Mietimme, miten venäläisten kyberhyökkäyksiä vastaan voi suojautua, koska siellä on selvästi nettihyökkäyskampanja käynnissä, jossa kaadetaan ensimmäisenä ne, jotka Putinia arvostelevat. Putin on yrittänyt saada minua kadotukseen, virnistää laulaja.

"Onneksi pankkitileille ei ole menty"

Keikkakesän keskellä mies on joutunut omien sanojensa mukaan raapimaan päätään yksityisyyteensä liittyvissä asioissa.

- Soitin Microsoftille tästä asiasta. He vastasivat Kreikan toimipisteestä, ettei asialle voida tehdä mitään. Kotisivujani ei löydy mistään. Huomasin sen kuukausi sitten, että sivut rupesivat pykimään. Sitten ne katosivat. Löysimme suomalaisten dataosaajien kanssa venäläiset sähköpostiosoitteet, jotka ovat tämän takana. Heille ei kuitenkaan voi tehdä mitään, toteaa tähti.

- Heillä on omat keinonsa kaataa sivut. Olen vaihtanut jo sähköpostiosoitetta, mutta sekin on hävitetty. Vaikka laittaisin kuinka monimutkaisen salasanan, niin se on hakkeroitu esille ja kaatavat sähköpostini. Tämä on uskomatonta, mutta onneksi ei ole pankkitunnuksille menty ja tileille. Siellä on eri suojaukset tietenkin. Olen saanut nyt kuraa niskaani, Putin rankaissut kunnolla! Nauraa mies.

"Putinin laulu meni moottoripyöräjengin korviin"

Frederikillä on oma teoriansa siitä, miksi häntä on kohdannut kuvatunlainen epäonni.

- Se johtuu varmaan siitä, että olen tehnyt Tsingis Khanin, Volgan, Putin-laulun Yön sudet, Rasputinin ja Kasakkapartion. Olen tehnyt venäläisaiheisia biisejä ison kasan. Eivät ne ole loukkaavia, mutta jostain syystä sitten Putinin laulu meni sitten ensin moskovalaisen Yön sudet -moottoripyöräjengin korviin, selittää tähti.

- Helsingin Sanomat otti videon mukaan ja näytti sen Moskovassa Yön Sudet -moottoripyöräjengille. He ruttasivat videon ruttuun. He olivat sitä mieltä, että kyseessä on aloitteleva laulaja, luulivat joksikin nuoreksi jannuksi. Olen vain 45 vuotta laulanut tässä. He löysivät meikäläisen YouTubesta, kun minullahan on siellä valtava määrä tavaraa.

Artisti myöntää, että vastoinkäyminen on harmittanut häntä.

- Siellä on tarpeellista kivaa aineistoa, mitkä olisin halunnut pitää muistoina. Se on kaikki kadotettu. Minun olisi pitänyt ottaa varmuuskopiot kaikista viesteistä, tärkeistä neuvottelukeskusteluista, musiikkitallenteista, kuvista, videoista... En tajunnut, että tällainen voi olla mahdollista, että joku voi kadottaa sähköpostiviestisi, päättää mies haastattelun.

Lue myös: Frederik härskistä imagostaan: Levy-yhtiö pakotti tunkemaan housuihin wc-paperirullan!

Lue myös: Frederik ei ole varma, kuinka monta lehtolasta hänellä on: "Elatusapua olen maksanut monille"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat