Danny ylistää suojattiaan Erika Vikmania: "Määrätietoista työtä tangokruunun eteen"

08.07.2016 12:00 - Anna Hopi

Viihdetaiteilija Danny näki vuosi sitten Vikmanissa hiomattoman timantin.

Viihteen legenda Danny kertoi äskettäin Iskelmän haastattelussa arvomaailmastaan, johon on aina kuulunut toisten auttaminen. Iso D on vaikuttanut monien tuttujen nimien, kuten Kirkan, Katri Helenan ja vaikkapa Armi Aavikon, uran alkutaipaleeseen. Hänen mukaansa kaikki kollegat eivät ole vieneet samalla draivilla muiden uraa eteenpäin.

Laulaja osasi heti nimetä viihdealalta legendan, joka eläessään jakoi Dannyn arvomaailman.

- Spede Pasanen auttoi Veskua, Hannele Lauria, Arja Korisevaa, Riitta Väisästä. Hänen asenteensa oli se, että hän halusi jakaa nerokkuuttaan muille ihmisille ja antaa heille leipää, hehkuttaa Danny.

Suojatit jatkavat viitoittamallani tiellä

Musiikkineuvokselle ei heti tule mieleen vahvaa taustavaikuttajaa nuoremmasta polvesta, joka nyt auttaisi artisteja eteenpäin.

- En ole sillä tavalla ajatellut muuta, kuin että osa entisistä yhteistyökumppaneista, on jatkanut tällä tiellä. Esimerkiksi Johanna Pakonen, soitti minulle eilen ja pyysi palvelusta. Hän haluaa tehdä konsertin, jossa on Pakosen lisäksi Susanna Heikki ja Mira Sunnari. Olisin siinä mukana, koska olen löytänyt heidät kaikki. On hienoa nähdä, että tuo ajatusmaailma tarttuu.

Dannylla on kaksi laulajalupausta siipiensä alla. Hän uskoo Dimitri Keiskiin ja Erika Vikmaniin täysillä ja haluaa seistä heidän takanaan.

- Dimitri Keiski voitti Ruotsin Talent-kilpailun ja teki levyn Suomessa, joka valittiin tammikuun levyksi. Hän esiintyi Queen-yhtyeen Freddie Mercurynä musikaalissa ja lauloi kaikki ne vaikeat biisit. Hän on niin mielettömän lahjakas, etten voi kuin yrittää tönäistä häntä eteenpäin. Hän on erinomainen laulaja, basisti, kitaristi ja pianisti, suitsuttaa legenda suojattiaan.

"Erika on lahjakas ja pedantti"

Mediahuomiota on saanut myös Dannyn suojeleva asenne Erika Vikmania kohtaan. Mies puhuu mielellään suojattinsa lahjakkuudesta.

- Havaitsin jo viime vuonna, kun Erika Vikman esiintyi tangomarkkinoilla, että tuossa on sellainen persoonallisuus ja talentti, että hiomalla timanttia tulee hyvä. Kiinnostaa kovasti, että miten tänä lauantaina käy. Jos hän voittaa, se johtuu siitä, että hän on pedantti ja tarkka, selittää mies.

- Olin itse viime viikolla Raumalla ja hän Helsingissä. Hän kävi neljän tunnin laulutunteja ja hioi jokaisen numeron niin huippuun kuin voi. Hän tekee määrätietoisesti töitä, ja siitä syntyy itsearvostus, kun ihminen näkee vaivaa tulostensa eteen.

Danny on ohjannut Erikaa kohti yhtä päämäärrää.

- Tavoitteeni on, että Erika Vikmanista tulisi neljäs D-tuotannon kautta noussut tangokuningatar. Se ratkeaa lauantaina. On hienoa, että tässä elämänvaiheessa olen saanut olla avuksi monelle, kertoo Danny tyytyväisenä.

Kilpailut

Uusimmat