Kuva: AOP

Apulannan yllätys faneille: "Suunnitelmissa jo 90-luvulla ennen supersuosiota"

18.07.2016 10:00 - Anna Hopi

Apulannalla löytyy aina ässä hihasta. Syyskuun alussa avataan Lahteen Apulandia, jossa rock-yhtyeen fanit pääsevät nauttimaan niin laatukahvista kuin kasvotusten käydyistä keskusteluista idoleidensa kanssa.

Apulannallan miehillä on takanaan 15 vuotta pitkää uraa. Hekään eivät ole voineet sivuuttaa musiikkialalla vallitsevaa trendiä, jossa pääosiin ovat nousseet suuret areenakeikat. Cheekin viitoittamaa tietä on seurannut jo moni artisti Jari Sillanpäästä ja Kaija Koohon. Apulanta on itsekin tehnyt pari loppuunmyytyä jäähallikonserttia Espoon Barona Areenalla

Yhtyeen rumpali Sipe Santapukki kertoi Iskelmäfestivaaleilla, millaisia suunnitelmia bändi on tehnyt tuleville vuosille.

- Olemme askel edellä jo, kolmevuotissuunnitelma on tehty. Yritämme pysyä aina askeleen edellä, sitä perinnettä on noudatettu lapsesta asti, nauraa mies.

- Moni artisti täyttää nykyään areenoja omia kappaleita esittämällä. Ei pelkästään festareita, vaan omia tapahtumia. Siitä on pakko kiittää hip hoppareita. He ajattelevat kaikesta niin isosti, bling bling ja däkä däkä. Siinä he tekivät meille muille muusikoille palveluksen, että he uskalsivat järjestää noita isoja juttuja ensimmäisenä. Sen jälkeen muutkin ovat uskaltaneet ja onnistuneetkin paikoitellen.

Santapukin mukaan Suomi on mahtava maa esiintyville taiteilijoille, koska täällä kuunnellaan niin paljon kotimaista musiikkia. Jos ennen menestystä tuli englanninkielisellä laulannalla, nykyään artisti iskee todennäköisemmin hittisuoneen lauaessaan suomeksi suomalaisille.

"Apulandiassa voit tavata rokkarit kasvotusten"

Apulanta tulee olemaan otsikoissa tulevana vuonna muun muassa Teit meistä kauniin -elokuvan tiimoilta, joka tulee ensi-iltaan 7. syyskuuta. Sen lisäksi Santapukki kertoo eräästä hankkeesta, jota yhtye on työstänyt faneja silmälläpitäen.

- Syyskuun alussa avataan Lahteen Apulandia. Apulanta-museosta on puhuttu paljon mediassa, mutta kokonaisuus, joka avataan, on Apulandia. Sen ympärillä tapahtuu kaikenlaista. Siellä on museota ja kahvilaa, jossa myydään itse käsin poimittua, Afrikasta kuljetettua orgaanista kahvia. Reilun kaupan kahvi ei ole mitään siihen verrattuna, tämä on reiluakin reilumpaa, virnistää Santapukki.

Idea Apulandiasta sai alkunsa kovasta kysynnästä, sillä Apulannalla on intensiivisiä faneja monen vuoden takaa.

- Meillä oli aluksi fanikerho, jonne fanit lähettivät paperikirjeitä. Minä ja Toni vastasimme niihin. Niitä alkoi tulla niin paljon, että oli pakko perustaa nettiin faniyhteisö. Tämä on saman asian versio 3.0. Sinne pääsee tapaamaan naamatusten, jos haluaa. Siellä on kaikenlaisia juttuja suunnitteilla, mutta siitä tulee tosi päheä juttu, vinkkaa mies.

- Olemme puhuneet Apulandiasta vuosia varmaan 90-luvun alussa ennen kuin olimme edes kovin suosittuja. Jengi on nyt sille valmis, ja aika on kypsä.

Kilpailut

Uusimmat