Kuva: Mikko Räsänen

Kollegat ylistävät 60-vuotiasta Pate Mustajärveä: "Kadehdin tapaa, jolla hän saa yleisön mukaan"

12.07.2016 09:31 - Anna Hopi

Ikurin turbiini täyttää tänään 60 vuotta.

Popeda-yhtyeen legendaarinen nokkamies Pauli "Pate" Mustajärvi on viihdyttänyt suomalaista rokkikansaa vuosikymmenten ajan. Mies tunnetaan rouheasta lauluäänestään, manselaisesta rokkiasenteesta ja silloin tällöin ilmoille kajahtavasta röyhkeästä naurusta. Häneen ruumiillistuu suomalainen rock-musiikki perinteisimmässä muodossaan. Kun Pate pamauttaa käyntiin Kersantti Karoliinan, Tapparan miehen tai Ukkometson, kenellekään ei jää epäselväksi, kuka on äänessä.

Kyselimme suomalaisilta muusikoilta mitä he tekisivät, jos voisivat elää edes päivän Pate Mustajärvenä. Lue alta huikeat vastaukset.

J. Karjalainen

(kuva: AOP)

- Patelta opin 80-luvulta paljon. Hän osasi tehdä luonnostaan kovan keikkasetin. Hän alkoi jo puolivälissä keikkasettiä ikäänkuin lopettelemaan keikkaa, ja sai yleisön mukaan. Kadehdin aina sitä välittömyyttä, jolla hän pystyi saamaan yleisön mukaan. Ne oli viihdyttäviä juttuja, edelleen on hauska nähdä Popeda. Viimeksikin kun näin Popedan Ruisrockissa, niin näkee, että perusasiat toimii.

Chisu

(kuva: Mikko Räsänen)

- Kerron tähän tällaisen kierteisen tarinan. Kun olimme tuolla Vain elämää -leirillä, niin Lauri Tähkä sanoi minulle moneen otteeseen, että "tietsä Chisu, sussa asuu sellainen Pate Mustajärvi." Luulen, että tulisimme Paten kanssa erittäin hyvin toimeen. Sellainen vertauskuva tähän. Luulen, että Lauri Tähkä on nähnyt kaikenlaista hiihtäjää tuolla, niin luotan hänen arvioonsa.

Olli Lindholm

(kuva: Mikko Räsänen)

- Saunaan. Jos taas menisin Paten kanssa saunaan, niin kumpi lähtisi ekaksi pihalle.... Hmm... Luulen, että olen kovempi löylymies kuin Pate, mutta Pate on niin helvetin hullu, että se vaikka kuolisi sinne ennemmin kuin antaisi periksi mulle.

Paula Koivuniemi

(kuva: AOP)

- Pate Mustajärvenä?! Ajattelin, että Pate Mustajärven kanssa. Me varmaan laulettaisiin Paten kanssa. Vedettäisiin tuttuja biisejä kimpassa ja Costello säestäisi viereisessä huoneessa. Joku tällainen kuvio.

Sanni

(kuva: Mikko Räsänen)

- Jumalauta! En tiedä, nauttisin varmaan siitä, että minussa on niin huikea karisma, että ei tarvisi kuin vähän käppäillä ympyrää ja heiluttaa kättä, niin koko tanner tömisee. Ei voi muuta kuin ihailla tuota meininkiä tuolla lavalla Popedan keikalla. En tiedä, mitä tekisin. Mitä ne Pate Mustajärvet nyt tekee? Pitäisi kysyä häneltä.

Laura Voutilainen

(kuva: Mikko Räsänen)

- Ai kauheaa, toi on kova. Päivä Pate Mustajärvenä? En tiedä. Katselisin vaan itseäni!

Kilpailut

Uusimmat