Kuva: AOP

Jari Sillanpää tunnustaa: Kappale, jota luulin jättihitiksi jäikin unholaan

19.08.2016 12:15 - Anna Hopi

Laulaja Jari Sillanpään mukaan on vaikea ennustaa, mikä oma kappale miellyttää yleisöä.

Miehen Suurempaa -kappale on juuri julkaistu. Jari Sillanpää toivoo siitä Sinä ansaitset kultaa -kappaleen veroista hittiä, mutta sitä ei voi tietää etukäteen. Laulaja on kuitenkin todella ylpeä kappaleesta.

- Kun sain demon, innostuin hirveästi. Usein kun saan noita demoja, sanon usein tuotantoporukalle, että hei, entäs tämä biisi, niin he ovat jo unohtaneet kappaleen ja kysyvät, että mikä biisi. Näin kävi tämänkin kappaleen kohdalla. Olin säilyttänyt sen ja miettinyt, että tämä pitää tehdä. Sävellyksen tehnyt Matti Mikkola on suorastaan nero. Mariska teki biisin tekstin, kertoo Sillanpää Iskelmän haastattelussa.

- Lähdemme nyt Mariskan, Mikkolan ja Leri Leskisen kanssa Pattayalle tekemään lisää musiikkia. Se on nähty, että tällä porukalla tehdään hienoja teoksia.

Suurempaa -kappaleessa on Sillanpään mukaan samanlaista tematiikkaa kuin Sinä ansaitset kultaa -hitissä.

- Näen biisin sellaisena Sinä ansaitset kultaa -jatkumona. Siinä käsitellään suhteen loppumisen jälkiipyykkiä, että nyt se loppuu ja kaikki ovet suljetaan.

"Ainoa kappale, jonka tiesin heti hitiksi"

Siltsu uskoo itse kappaleeseen, mutta sanoo, ettei osaa arvioida tuleeko siitä jättihittiä.

- Toivon, että ihmiset tykkäisivät biisistä. On turhaa lähteä analysoimaan, että olisiko tällä mahdollisuuksia tulla niin tykätyksi kappaleeksi kuin Sinä ansaitset kultaa. Olen aina väärässä, sen olen huomannut, mies nauraa.

- Ainoa kappale, jonka olen onnistunut arvioimaan etukäteen hitiksi on Satulinna. Se oli uran alkupuolella. Sen jälkeen kaikki on mennyt pieleen, mitä olen arvannut.

Sillanpään mukaan vuosien varrella on ollut monia kappaleita, joita hän on arvannut hiteiksi  ja jotka eivät ole kuitenkaan noussut listoille.

- Niitä on monta. Olen saanut niin paljon hienoja biisejä ja olen yllättynyt monesti, että miksi radiokanavat eivät olekaan nostaneet niitä soittoon. Tahdoin taikka en on esimerkiksi mieletön sanoitus ja melodia. Se on jäänyt unholaan. Niitä on aika paljon.

Kilpailut

Uusimmat