Agentsin laulaja Vesa Haaja: "Musiikissa ei kohta ole enää genrejä"

06.09.2016 10:15 - Mika Parikka

Iskelmä Livessä esiintynyt Agents on Suomi-iskelmän uranuurtaja. Yhtyeen laulaja Vesa Haaja kokee, että musiikista uhkaa kadota genret.

Helsingin Suvilahdessa juhlitussa Iskelmä Livessä esiintyneen Agentsin laulaja Vesa Haajan mielestä nykyään on vaikea lokeroida musiikkia yhden tietyn genren alle. Ennen vanhaan kuilu genrejen välillä oli suuri, kun nykyään kaikki musiikki tuppaa olemaan yhdestä sulatusuunista:

- Jos vertaa nykypäivää vaikkapa 80-lukuun, niin se kuilu oli silloin ihan erilainen. Kun ihmiset elivät nuoruuttaan 80-luvulla, niin ne olivat eläneet koko ikänsä tällaisen musiikin parissa. Se on ihan eri asia, kuin että joku 60-vuotias olisi 80-luvulla tullut rock-konserttiin, kun taas nykypäivänä. Maailma on muuttunut hyvin paljon.

Helsinki Livessä esiintyi saman päivän aikana Agentsin lisäksi esimerkiksi Paula Koivuniemi, Anne Mattila sekä Apulanta. Kaikki sulassa sovussa. Jo se kertoo jotain genrerajojen hälvenemisestä.

- Kohta ei välttämättä enää ole selkeitä genrejä, kun rajat ovat niin häilyviä. Sitten taas toisaalta nyt on paljon enemmän genrejä, esimerkiksi sellaisia pienempiä lohkoja iskelmän sisällä. Toki tällaisena vanhan musiikin diggarina toivon, että se vanhan tyyppinen iskelmä- ja pop-musiikki säilyy aina, Haaja kiteyttää.

Syksy saapui, joka tarkoittaa Agentsille keikkoja, keikkoja ja keikkoja.

- Viikko sitten tuli uusi levy, mutta mitään levyjulkkarikeikkoja tai kiertueita ei ole. Jatkamme vain samaan malliin, eli teemme keikkoja. Kesällä on paljon festarikeikkoja, nyt vain siirrymme konserttisaleihin ja kuppiloihin, Haaja kertoo.

Lue myös: Vain elämää -kuvaukset: "Suvi Teräsniskan raskauspaljastus liikutti"

Kilpailut

Uusimmat