Muistatko Mikkihiiri merihädässä -lastenlaulun? Suomalaislaulajan tulkinta kappaleen meripeikosta viihdyttää

28.10.2016 15:15 - Anna Hopi

Club For Five -yhtyeen tulkitsi klassikkokappaletta jo vuonna 2004.

Kaksi kokoelmalevyä tänä vuonna julkaiseva Club For Five on kuuluisa monista versioimistaan cover-kappaleista. Yksi näistä kappaleista on legendaarinen lastenlaulu, Mikkihiiri merihädässä, jonka Georg Malmstén levytti vuonna 1936 yhdessä yhdessä Greta Pitkäsen kanssa. Kappale löytyy 18. marraskuuta julkaistavalta Best of -kokoelmalta.

Club For Fiven versio kappaleesta on yhtyeen ensimmäisistä esittämistä kappaleista.

- Kappaleen Mikki Hiiri on meidän Maija Sariola. Hän on omistautunut sopraanona siihen rooliin, ja tietenkin Tuukka Haapaniemi on se mörkö, kertoo laulaja Susanna Lukkarinen yhtyeestä.

"Lapset pelkäävät!"

Kappale saattaa aikuisten korvaan kuulostaa koomiselta, ja yhtyeen jäsenet myöntävätkin, että niitä äänitettäessä on äänityskopissa ollut jos jonkinmoista huulenheittoa.

- Jos on ikinä nähnyt niitä pätkiä, kun animaatioita ääninäytellään  niin kyllä meilläkin siihen suuntaan mennään, kun hahmoja esitetään. En minäkään istuudu mukavasti, kun meripeikkoa esitän. On revitty hiuksia päästä ja karjuttu, jotta se kuuluu levyltä. Muuten se on sellaista löysää. Lapset pelkäävät! Hymyilee bändin Tuukka Haapaniemi.

- Eikä sen tarvitse olla edes mikään huumorilaulu, että revimme aiheesta huumoria. Voi olla vaikka vähän vaikeampi stemma muutamalle meistä, ja sitä taotaan studiossa. Tuon tyyppisistä jutuista tulee sisäpiirijuttuja. Kun imitoidaan instrumentteja, porukalla on aika hauskoja ilmeitä, täydentää Lukkarinen.
 

Lue myös: Club For Five häikäisi livekeikalla - kuuntele Äitien äidit -kappale

Kilpailut

Uusimmat