Kuva: Ville Juurikkala

Olli Helenius: "Olen ollut laittamassa hanskat naulaan jo moneen kertaan"

30.09.2016 10:45 - Reija Saarinen

Heleniuksen mukaan lopettaminen nyt olisi häneltä todella itsekäs teko.

Olli Helenius on musiikin moniottelija. Urallaan hän on soittanut muun muassa rumpuja Jua Tapion yhtyeessä sekä tehnyt kappaleita niin itselleen kuin muillekin. Vaikka menestystä on tullut, on mielessä viime vuosina pyörinyt tunne siitä, että nyt on aika lopettaa.

- Olen ollut tämän Suomimusani kanssa järjettömissä kriiseissä ja olenkin ollut valmis pistämään hanskat naulaan jo moneen kertaan, Helenius kertoo Iskelmän haastattelussa.

Viikko sitten Helenius päättikin kokeilla jotain uutta. Läheisten antaman palautteen innoittamana hän aikoo julkaista aitoa, akustista musiikkia.

- Julkaisen neljän kappaleen akustisen levyn. Siinä on ihan aitoa kamaa, ei hiota yhtään mitään. Vain mies ja kitara.

Heleniuksen mukaan lopettamisajatusten taustalla on monia syitä. Yksi niistä on musiikkibisneksestä kadonnut aitous.

- En oikein jaksa sitä, mitä musiikkibisnes on nykyään. Kaipaan jotain aitoa.

- Samaan aikaan, kun pohdin tosissani lopettamista, alkoi saapua paljon viestejä ihmisiltä, joita musiikkini on auttanut eteenpäin. Silloin tajusin, että en voi lopettaa. Tuolla on yksinäisiä ja rikkinäisiä ihmisiä, jotka saa näistä kappaleista jotain. Olisin todella itsekäs, jos nyt lopettaisin, Helenius toteaa.

Lopullisia päätöksiä tulevaisuutensa suhteen Helenius ei ole tehnyt. Hän nauttii siitä, ettei tiedä mitä huominen tuo mukanaan.

- Minusta on ihanaa olla veitsen terällä, hän toteaa.

Katso Heleniuksen uusimman kappaleen musiikkivideo alta.

Kilpailut

Uusimmat